Mişu Fotino s-a stins din viaţă la vârstă de 83 de ani

Mişu Fotino (Captură Youtube)
Loredana Diacu
13.01.2014

Îndrăgitul actor Mişu Fotino, s-a stins luni din viaţă, la vârstă de 83 de ani, după o suferinţă lungă şi grea. În 2005, actorul suferise un atac vascular cerebral care i-a schimbat complet viaţa şi a pus capăt carierei sale actoriceşti. Suferinţa sa luat sfârşit astăzi, când actorul a încetat din viaţă, la Spitalul Elias din Bucureşti, unde era internat de aproape o săptămână.

Mişu Fotino s-a născut în Bucureşti în data de 14 septembrie 1930 însă şi-a petrecut copilăria şi adolescenţa la Braşov, unde tatăl său era actor. Fotino a debutat în teatru la frageda vârstă de 6 ani, în anul 1936, în piesa "Coloniale".

În 1952, Mihai Fotino, la vremea respectivă actor la Teatrul Dramatic din Braşov, a fost remarcat de marele regizor Sică Alexandrescu care a decis să-l aducă la Bucureşti. Din 1956, Fotino a jucat la Teatrul Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti.

De-a lungul a 77 de ani de carieră, Mişu Fotino a jucat în numeroase piese de teatru şi în filme. Ca actor a fost nelipsit din emisiunile TV de divertisment şi nu a exista Revelion în perioada "alb-negru" a televiziunii fără ca Fotino să le fi adus românilor pe buze un hohot de râs sau, măcar, un surâs.

În 2006, la cea de-a XIV-a ediţie a Galei Premiilor UNITER, din 3 aprilie 2006, Mihai Fotino a fost premiat pentru întreaga sa activitate.

De asemenea, în februarie 2004, a primit Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, categoria D - "Arta Spectacolului", "în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului".

Mai presus însă de orice distincţie oficială, Mişu Fotino a primit, vreme de zeci de ani de zile aplauzele şi aprecierea spectatorilor şi telespectatorilor săi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor