Actorul Nae Lăzărescu a murit la vârsta de 72 de ani

A murit actorul Nae Lăzărescu. Trupul lui va fi depus vineri la prânz la Teatrul de Revistă “Constantin Tănase”.
Nae Lăzărescu (Epoch Times România)
Flori Mladin
19.12.2013

Nae Lăzărescu, unul dintre cei mai iubiţi actori de comedie, şi-a pierdut viaţa la vârsta de 72 de ani. Trupul neînsufleţit al actorului va fi depus vineri la prânz la Teatrul de Revistă “Constantin Tănase”

Nae Lăzărescu şi-a dedicat viaţa teatrului, şi în special Teatrului “Constantin Tănase”. Alexandru Arşinel, directorul teatrului, a împărtăşit faptul că Nae Lăzărescu era implicat în viaţa teatrului Tănase foarte mult, fiind dedicat total teatrului, trăind prin teatru - era ceva dincolo de familie. Era neobosit. Juca pe scenă, compunea texte. Iubea nespus de mult publicul.

Împreună cu Vasile Muraru a format unul dintre cele mai bune cupluri comice din teatrul românesc, fiind aplaudat la scenă deschisă de români.

În scenetele sale, cunoscutul actor reprezenta oful, necazurile cetăţeanului din stradă, era caustic şi cu adresă precisă asupra tarelor politicienilor.

După cum povestea Nae Lăzărescu, a fost marcat de evenimentele majore prin care a trecut: al doilea război mondial când eram micuţ, seceta din 1946, zăpezile din 1953, două cutremure puternice, vreo două iradieri mari.

S-a născut pe 8 septembrie 1941 dintr-o familie modestă. Încă din copilărie a fost atras de actorie, mergea în sălile de cinematograf, unde stătea ore întregi şi vedea scenele de minirevistă dinainte de spectacol, fiind atras de actorii de revistă care erau foarte populari. A început să “joace” de când era copil în scene improvizate.

La festivalurile studenţeşti, mulţi ani la rând a luat locul I la grupurile satirice. Apoi a jucat la Rapsodia Română, după care a ajuns la Teatrul “Constantin Tănase”, unde a rămas 50 de ani.

Din luna iulie a fost sfătuit să renunţe la actorie din cauza unor probleme pulmonare.

Nae Lăzărescu delectat publicul şi în filme, jucând în: Grăbeşte-te încet (1981), Şantaj (1981), Baloane de curcubeu (1982), Viraj periculos (1983).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor