Miscari de trupe ucrainiene catre Crimeea. Trupele rusesti din Crimea cauta motiv pentru inceperea agresiunii [video]

Autovehicule blindate ruseşti în nordul peninsulei Crimeea.
Autovehicule blindate ruseşti în nordul peninsulei Crimeea. (captură youtube.com)

Pe pagina originală a articolului de pe Epoch Times România - o înregistrare cu mişcărie de trupe ale armatei ucrainiene.

Trupele ruseşti din Crimeea au deschis sâmbătă focul asupra unui avion al serviciilor de graniţă ucrainene ce patrula în spaţiul aerian al Ucrainei, a declarat Dimitri Tymchuk, un ofiţer ucrainean, membru al Centrului de Informaţii, pentru EuroMaidanPR.

Pe lângă celelalte intervenţii ale trupelor ruseşti, atacul armat de ieri este al doilea de la începutul invaziei în Crimeea.

Vineri, Rusia şi-a anunţat planul strategic pentru perioada imediat următoare - să îndepărteze toţi soldaţii ucrainieni de pe peninsula Crimeea, cu orice preţ, a adăugat Tymchuk.

Paraşutişti ruşi au fost observaţi intrând în unitatea militară de lângă golful Kazachya. Când au ieşit aceştia purtau uniforme ucrainene. Maşinile care transportau soldaţii "impostori" s-ar îndrepta spre oraşul Feodosya, a precizat Tymchuk.

Numărul trupelor ruseşti din Crimeea a depăşit 30.000 de mii, conform rapoartelor locale. Sâmbătă, un convoi rusesc format din zeci de camioane militare, blindate şi ambulanţe a fost depistat îndreptându-se spre Crimeea.

Punctele de graniţă din Sevastopol au fost evacuate în ultimele două zile de către soldaţii ruşi, care au permis apoi mai multor camioane pline cu provizii şi combustibili să treacă în Crimeea, conform Serviciului de Graniţă al Ucrainei.

Sâmbătă, presa din Ucraina a anunţat că în regiunea Kherson, cea mai sudică din Ucraina continentală - localizată la nord de peninsula Crimeea - forţele ”pro-Rusia” au început să sape tranşee şi să planteze mine, încă din prima zi a invaziei.

Duminică, Armata Naţională Ucraineană a pornit spre regiunea Kherson unde va întâmpina, cel mai probabil, forţele ruse invadatoare. Printre forţele ucrainene mobilizate la sol se aflau tancuri, soldaţi şi autovehicule blindate.

Diplomatul şef al Marii Britanii, William Hague, a declarat sâmbătă că Europa se confruntă cu ”pericolul imens al unui război armat” dacă forţele Rusiei vor depăşi teritoriul peninsulei Crimeea pentru a invada partea estică a Ucrainei.

În cazul acesta, preşedintele rus, Vladimir Putin, ar face o greşeală majoră, a precizat Hague.