Armata Rusiei începe să mineze zone din Crimeea

(captură youtube.com)

Aproximativ 100 de militari ruşi împreună cu o grupare locală a forţelor pro-Rusia au blocat transportul maritim din Crimeea şi au interzis serviciilor de graniţă să-şi efectueze operaţiunile standard de control vamal, anunţă serviciul de presă al Serviciului de Graniţă al Ucrainei, conform Kiev Post.

În ultimele două zile, grănicerii ucraineni au fost dispersaţi cu forţa de armata rusă din Crimeea pentru a permite unităţilor militare ruseşti să treacă graniţa. Soldaţii ruşi au mai ocupat, prin intermediul forţei, zona de debarcare din Crimeea în timp ce au facilitat mai multor divizii ruseşti trecerea ilegală a graniţei. Printre ele se afla un transport masiv de provizii.

”În ultimele două zile la pichetele din Crimeea au avut loc două ciocniri. Armata rusă din interiorul Ucrainei a ajutat alte două divizii militare ruseşti să treacă granita. Trupele ruseşti i-au înlăturat pe reprezentaţii grănicerilor, iar la scurt timp după aceea, 15 camioane Kamaz fără numere de înmatriculare au trecut prin punctul de control.

Printre vehicule ruseşti se afla un camion pentru realimentarea cu combustibil şi un camion cu tehnică de comunicaţii. La scurt timp după aceea, forţele ruseşti au facilitat altor 10 camioane, şase camioane Ural şi unei ambulanţe” să treacă punctul de control, conform Serviciuliu de Graniţă al Statului.

Pe lângă acestea, navele flotei ruse de la Marea Neagră au transportat provizii şi echipament. Iniţial, două nave ruseşti au adus 18 camioane cu alimente iar apoi prin golful Kazacya de la intrarea Crimeea au mai fost aduse două serii de câte 17 camioane, conform serviciului de presă al Serviciilor de Graniţă Ucrainei.

Sâmbătă, presa din Ucraina a anunţat că în regiunea Kherson, ce leagă peninsula Crimeea de restul teritoriul ucrainean, forţele ”pro-Rusia” au început să sape tranşee şi să planteze mine, încă din prima zi a invaziei în Crimeea.