Minunata lume nouă. Apare conceptul paşapoartelor COVID şi al paşapoartelor de vaccinare

.
. (Shutterstock)

Tot mai des apare un concept nou, acela al certificatelor de imunitate - înscrisuri oficiale (eventual digitale) care ar trebui să garanteze tuturor că deţinătorul este imunizat şi nu transmite virusul Wuhan, astfel încât să poată fi scos din carantină.

Conceptul este nou şi oarecum bizar, având în vedere un studiu al medicilor chinezi care arată că 14% dintre cei care au contractat virusul Wuhan şi au fost recuperaţi pot fi reinfectaţi.

Persoanele care au contractat virusul şi s-au recuperat dezvoltă în mod normal anticorpi pentru combaterea virusului, astfel încât autorităţile din întreaga lume consideră că certificatele ar putea fi biletul cu ajutorul căruia cei recuperaţi ar putea evada din regiunile care au măsuri stricte de distanţare socială sau blocaje.

Unele dintre primele discuţii au avut loc în Marea Britanie. Guvernul ar putea acorda paşapoarte de imunitate britanicilor care au contractat virusul şi s-au recuperat, astfel încât să poată reintra în economie, a raportat The New York Times.

"(Un certificat de imunitate) este un lucru important pe care îl vom face şi îl analizăm", a declarat ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, în cadrul unei conferinţe de presă din Downing Street.

"Este prea devreme pentru a putea clarifica acest lucru. Aş dori să putem, dar motivul pentru care nu suntem încă gata este că ştiinţa nu este încă suficient de avansată", a declarat Hancock.

Purtătorul de cuvânt al prim-ministrului Boris Johnson a declarat că Marea Britanie finalizează cercetarea în ceea ce priveşte modalităţile de realizare a paşapoartelor de imunitate.

Hancock a afirmat că s-a dezvoltat un test de sânge care ar putea testa dacă oamenii au deja virusul sau anticorpii care le-ar acorda imunitate la infecţie.

În Germania, cercetătorii pregătesc un studiu care ar putea să releve dacă persoanele care deja sunt imune la virus pot fi reintroduse în cadrul forţei de muncă, fiindu-le acordate paşapoarte de imunitate.

În Italia, preşedintele conservator al regiunii Veneto a propus un paşaport de imunitate pentru persoanele care deţin anticorpi care arată că sunt rezistente la virus.

Fostul premier Matteo Renzi a numit conceptul „paşaportul Covid”.

Paşapoartele de imunitate şi „carantina intermitentă” ar putea deveni o realitate în lunile, trimestrele, sau în următorii câţiva ani - deoarece virusul ar putea rămâne printre noi mult mai mult decât au anticipat mulţi.

Discuţii despre aceste paşapoarte speciale au apărut în politica americană săptămâna trecută, când preşedintele democraţilor din Camera Reprezentanţilor, Mike Stewart, i-a cerut guvernatorului statului Tennessee, Bill Lee, să implementeze un „certificat de imunitate” pentru a reintegra profesionişti din domeniul sănătăţii.

Mai mult, pe 24 martie, Bill Gates, într-un interviu de 50 de minute acordat starului televiziunilor progresiste, Chris Anderson, s-a lansat, la minutul 34:14, în speculaţii despre cum ar arăta lumea post-pandemie. Gates a trâmbiţat vaccinarea obligatorie şi paşapoartele covid:

"În cele din urmă, va trebui să avem certificate care să ateste dacă persoana este recuperată, dacă este o persoană vaccinată ...

... Pentru că nu vrei ca oamenii să se deplaseze în întreaga lume, dat fiind faptul că vor exista ţări care nu vor controla situaţia, din păcate".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii