Ministrul Justiţiei, surprins de acuzaţiile aduse lui Victor Ponta

Întrebat sâmbătă dacă premierul Victor Ponta, urmărit penal pentru fapte de corupţie, ar trebui să demisioneze, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a răspuns: "Nu, categoric, nu!", relatează Mediafax. Totodată, Cazanciuc s-a declarat surprins de acuzaţiile pe care DNA i le aduce premierului.
Robert Cazanciuc (Epoch Times România)
Loredana Diacu
06.06.2015

Întrebat sâmbătă dacă premierul Victor Ponta, urmărit penal pentru fapte de corupţie, ar trebui să demisioneze, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a răspuns: "Nu, categoric, nu!", relatează Mediafax. Totodată, Cazanciuc s-a declarat surprins de acuzaţiile pe care DNA i le aduce premierului.

"Am fost surprins de acuzaţiile aduse premierului. Totodată, am constatat că prim-ministrul s-a prezentat, atunci când a fost citat, că oricare alt cetăţean, ceea ce arată foarte clar că în România nimeni nu este mai presus de lege", a spus ministrul Justiţiei, prezent la alegerile pentru Baroul Bucureşti.

În ceea ce priveşte faptul că Victor Ponta a fost citat la DNA în aceeaşi zi în care a fost depusă moţiunea de cenzură de către PNL, Cazanciuc a declarat că procurorii nu acţionează în funcţie de evenimentele publice, adăugând însă ca aceştia sunt permanent conectaţi la viaţa publică.

"Procurorii categoric nu îşi fac planul de acţiune într-un dosar în funcţie de toate evenimentele zilnice. Pe de altă parte, ca magistraţi, ca oameni ai societăţii, ei sunt conectaţi la viaţa publică. Faptul că procurorii se pot autosesiza înseamnă că sunt conectaţi la viaţa publică. Faptul că judecătorii şi procurorii fac sesizări la CSM ori de câte ori sunt afirmaţii nepotrivite în spaţiul public, înseamnă că sunt conectaţi la viaţa publică", a declarat ministrul.

Întrebat dacă premierul ar trebui să demisioneze, ministrul Justiţiei a răspuns: "Nu, categoric, nu".

Reamintim că procurorii DNA au dispus, vineri, efectuarea urmăririi penale faţă de premierul Victor Ponta, sub acuzaţia de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. Premierul mai este acuzat şi de conflict de interese, pe motiv că l-a numit pe Şova ministru, în condiţiile în care beneficiase în trecut de foloase din partea acestuia.

Premierul Ponta, care susţinea în trecut că, dacă DNA va cere începerea urmăririi penale faţă de el îşi va da negreşit demisia pentru a nu aduce prejudicii de imagine României, şi-a schimbat vineri discursul, afirmând: "Am fost numit în funcţie de Parlamentul României şi doar Parlamentul poate să mă demită!"

Vestea urmăririi penale a lui Ponta, precum şi refuzul acestuia de a demisiona, au determinat sute de români să iasă în stradă, aceştia cerând, lângă Guvern, demisia premierului.

Dosarul în baza căruia procurorii îi aduc premierului acuzaţiile ce l-au surprins pe Cazanciuc, a fost deschis în 2010. Potrivit procurorului şef DNA, la începutul lunii mai s-a început urmărirea penală în rem iar citarea premierului "s-a făcut în mod legal, cu mai multe zile în urmă".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor