Ministerul Justiţiei cere extrădarea 'baronului' de Constanţa, Nicuşor Constantinescu

Nicuşor Constantinescu
Nicuşor Constantinescu (sursa imagine: Facebook)

Tribunalul Constanţa a înregistrat marţi cererea Ministerului Justiţiei de extrădare a preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, cercetat în mai multe dosare de corupţie, informează ziuaconstanta.ro. Acesta se află în SUA încă din luna aprilie unde a fost supus unor proceduri medicale.

Magistraţii au stabilit primul termen pentru judecarea cererii Ministerului Justiţiei pentru data de 13 octombrie 2014. Deşi, viza de şedere în SUA a lui Constantinescu, de şase luni, expiră la 1 octombrie, şeful CJ Constanţa nu pare dornic să se întoarcă în ţară. Deşi a fost filmat în timp ce fuma la o terasă din New York, iar altădată la cumpărături într-un supermarket, 'baronul' de Constanţa susţine că starea lui de sănătate este gravă şi nu se poate întoarce în ţară.

Nicuşor Constantinescu i-a trimis un memoriu procurorului general al SUA, Eric Holder Jr., pentru a cere respingerea oricărei cereri de arestare ce va ajunge în SUA pe numele său. În memoriul respectiv, întocmit de avocaţii săi, baronul de Constanţa afirma că justiţia română e controlată de DNA.

Reamintim că, încă din ţară, baronul de Constanţa s-a pretins persecutat de DNA, mergând până la a cere desfiinţarea instituţiei anti-corupţie pe care a numit-o "aparat de represiune basist."

'Baronul' de Constanţa a fost trimis în judecată de procurorii DNA în trei dosare penale, unul în care este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în ultimul că a decis atribuirea nelegală de terenuri.

Într-un al patrulea dosar, Constantinescu este anchetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce, în urma percheziţiilor la domiciliul acestuia, poliţiştii au descoperit 15 cartuşe de 9 milimetri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne