Băsescu: Tăriceanu joacă suspendarea, împreună cu Victor Ponta, la ordinul lui Voiculescu

Andrei Pricopie
10.09.2014

alte articole

Băsescu versus Voiculescu (Epoch Times)
Andrei Pricopie
10.09.2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la postul B1 Tv, că şeful Senatului Călin Popescu Tăriceanu "joacă suspendarea", împreună cu premierul Victor Ponta, la ordinul fondatorului PC, Dan Voiculescu, aflat în prezent la penitenciarul Rahova unde serveşte o pedeapsă de 10 ani de închisoare pentru spălare de bani. Aceast demers este, în opinia şefului statului, unul "antinaţional" fiind extrem de rău pentru români să treacă în acest moment printr-o instabilitate politică.

"Tăriceanu joacă suspendarea, împreună cu Victor Ponta, la ordinul lui Dan Voiculescu, care îi forţează pe cei doi să facă suspendarea pentru graţierea domniei sale. Victor Ponta a realizat ce s-ar întâmpla, numai de la faza cu naziştii, şi îşi imaginează ce s-ar întâmpla cu o suspendare care nu are nicio treabă cu încălcarea Constituţiei, pentru că nu ar accepta nicio ţară din Europa şi nici SUA", a declarat preşedintele Băsescu, adăugând că nu crede că Ponta sau prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, l-ar graţia, după ce ar câştiga alegerile.

Preşedintele a subliniat că, în România, sunt foarte puţini oameni care rezistă la presiunea mediatică, dându-i exemplu pe fostul premier Emil Boc, pe prezidenţiabilul Elena Udrea "şi încă vreo doi". "În rest, se pun pe burtă şi spun sărut mâna oricărui varan sau mogul", a adăugat acesta.

În contextul în care anterior preşedintele susţine că, dacă va fi suspendat, va intra în campanie electorală şi "nu o să le fie bine" pentru că are o "capacitate uriaşă de revitalizare", jurnalistul de la B1 Tv l-a întrebat pe Băsescu dacă personal ar fi tentat de această variantă a suspendării. Şeful statului a replicat că deasupra interesului unui joc politic pentru el funcţionează interesul naţional, iar "acum ar fi extrem de rău pentru români să treacă printr-o instabilitate politică".

Şeful statului susţine că, în contextul deciziilor luate la Summit-ul NATO, el este "responsabilul politic numărul unu" şi trebuie să se asigure că instituţiile vor trece la aplicarea deciziilor luate la acest Summit. Totodată, acesta urmează să aibă discuţii pe acest subiect cu Joe Biden, Angela Merkel sau cu Francois Hollande.

"Cu cine să facă asta, cu Zgonea? Cam dificil din punctul de vedere credibilitate, sunt lucruri care, dacă nu se fac într-o anumită cadenţă, se pierd. Asta nu e joacă", a adăugat Băsescu.

Întrebat dacă a luat în calcul prelungirea mandatului, având în vedere cele două suspendări din funcţie, preşedintele a afirmat că, dacă va fi suspendat pentru a treia oară, o va face şi "îi vor trimite mărţişoare la Cotroceni", adăugând că nu ar vrea să fie în pielea lui Victor Ponta, în turul doi.

"Dacă mai fac una (o suspendare - n.r.), sigur le cer, pentru că eu, când am fost suspendat, nu am primit salariu, deci nu poate să îmi spună nimeni că mi-a curs vechimea. Nu mi-a curs vechimea, nu am contribuit la asigurările sociale, la şomaj, nimic. Deci acea lună şi jumătate din 2012 este deja scurtare de mandat. Dacă mi-ar fi dat salariu, puteau să spună că m-au trimis în concediu de odihnă, dar aşa au fost regulile, fără salariu”, a declarat Traian Băsescu.

"Dacă mai fac una (o suspendare - n.r.), vorba lui Dragnea, o să îmi trimită mărţişoare la Cotroceni", a concluzionat şeful statului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor