Milioane de păianjeni au căzut din cer în Australia

Fenomenul “ballooning” observat la o gospodărie din Wagga   Wagga, Australia.
Fenomenul “ballooning” observat la o gospodărie din Wagga Wagga, Australia. (Captură Foto)

Milioane de păianjeni mici au căzut recent din cer în Australia, alarmând rezidenţii ale căror proprietăţi au fost acoperite pe neaşteptate nu doar cu păianjeni dar şi pânzele pe care le ţes aceştia. Experţii susţin că acest fenomen nu este atât de neobişnuit precum poate s-ar crede, conform site-ului Live Science.

Ploaia de păianjeni din această lună a avut loc în regiunea sudică Tablelands şi este cea mai recentă manifestare a fenomenului cunoscut sub numele de “ploaia de păianjeni” sau “părul îngerilor”, din cauza pânzelor fine pe care le lasă în urmă păianjenii.

Rick Vetter, arahnolog pensionat de la Universitatea California este de părere că australienii din acea zonă se confruntă cu o formă de deplasare a păianjenilor numită “ballooning”.

“Ballooning nu este un comportament neobişnuit al păianjenilor. Se caţără pe o zonă mai înaltă, îşi scot fundul în afară şi emit panză de păianjen. Apoi pur şi simplu zboară”, a declarat Vetter. “Acest lucru are loc mereu în jurul nostru. Doar că nu îl observăm.”

Motivul pentru care oamenii nu observă de regulă acest comportament al păianjenului se datorează faptului că nu este un lucru obişnuit ca milioane de păianjeni să facă acest lucru în acelaşi timp şi în acelaşi loc, a declarat Todd Blackledge, profesor de biologie la Universitatea Akron din Ohio.

“În cazul acestor tipuri de evenimente [ploi de păianjeni], se crede că există o ceată întreagă de păianjeni care sunt pregătiţi să realizeze acest ballooning. Dar indiferent de motiv, uneori condiţiile meteo nu sunt neapărat optime pentru a le permite. Dar apoi vremea se schimbă şi dispun de condiţii potrivite pentru ballooning, şi încep cu toţii să se comporte ca atare”, a declarat Blackledge pentru Live Science.

De cele mai multe ori fenomenul apare după inundaţii puternice, ca cele care au afectat zona în urmă cu câteva săptămâni.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.