Mii de maghiari protestează împotriva politicilor lui Orban


Manifestanţii ungari protestează în 1 februarie 2015 în faţa clădirii Parlamentului din Budapesta împotriva politicilor guvernului Orban.
Manifestanţii ungari protestează în 1 februarie 2015 în faţa clădirii Parlamentului din Budapesta împotriva politicilor guvernului Orban. (Captură Foto)

Mii de manifestanţi anti-guvern au ieşit duminică pe străzile capitalei Budapesta şi în alte oraşe ale Ungariei pentru a protesta împotriva politicilor premierului Viktor Orban, cerând înlăturarea acestuia.

Aproximativ 4.000 de manifestanţi s-au adunat duminică în faţa clădirii Parlamentului ungar pentru un protest numit “Vine primăvara, Orban pleacă”. Manifestanţii au acuzat guvernul că nu a reuşit să reducă corupţia şi să dezvolte economia, cerând ca Orban să plece mai repede de la putere deşi acesta mai are încă un an din mandatul de 4 ani.

Mitinguri mai mici au fost organizate simultan în alte 11 oraşe din Ungaria, conform Press TV.

“Totul ajunge în buzunarele lui Orban şi ale anturajului său”, a spus un manifestant.

Manifestanţii au criticat de asemenea politicile pro-ruse ale premierului ungar.

“Noi dorim să rămânem cetăţeni UE!” scria pe un banner în limba germană adresat cancelarului german Angela Merkel, care va discuta astăzi cu premierul ungar în cadrul unei vizite la Budapesta.

Vizita cancelarului german, a cărei ţară este cel mai mare partener comercial al Ungariei, va fi urmată de o vizită a liderului rus Vladimir Putin, care se va întâlni cu Orban la Budapesta în 2 săptămâni.

În ciuda suportului iniţial al lui Orban pentru sancţiunile aplicate de UE împotriva Rusiei datorită crizei ucrainene, administraţia sa a fost sub foc continuu din octombrie 2014. Guvernul său a fost din ce în ce mai criticat după ce Orban a manifestat reţineri în privinţa sancţiunilor, spunând că UE “s-a împuşcat singură în picior” prin afectarea relaţiilor comerciale cu Moscova.

Popularitatea partidului conservator naţionalist al lui Orban, Fidesz, a scăzut mult după încercările sale din octombrie 2014 de a introduce o taxă pentru utilizarea Internetului.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe