ALERTĂ. Asistent medical din Reşiţa prezintă simptomele coronavirusului Wuhan. Îngrijise în Germania o familie infectată

Coronavirusul, noul virus similar cu SARS.
Coronavirusul, noul virus similar cu SARS. (ROSLAN RAHMAN / AFP / Getty Images)

Un asistent medical din Reşiţa, care a lucrat în Germania şi a intrat în contact cu patru persoane infectate cu coronavirusul Wuhan, s-a prezentat la spital prezentând simptome specifice bolii.

Potrivit dr.Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ‘Victor Babeş’ din Timişoara, este vorba despre un tânăr în vârstă de 25 de ani care în ultima perioadă a îngrijit o familie de patru persoane confirmate cu coronavirus, apoi a revenit acasă, la părinţi.

„În data de 7 februarie a venit în ţara să îşi viziteze părinţii şi sora. [...] Ieri, prezentând febră şi ştiind că a luat contact cu pacienţi cu coronavirus, s-a prezentat la spital la Reşiţa, iar Reşiţa l-a trimis la noi. Acum este internat în salonul special amenajat pentru aceste cazuri. [...] S-au recoltat analize pentru coronavirus care au fost trimise la Bucureşti. Testele de gripă sunt negative, le-am făcut la noi. Starea sa este una bună, are uşoară tuse şi nu mai are febră. E posibil să fi fost doar o viroză. Rezultatul testului la analiza de coronavirus îl primim mâine sau poimâine”, a declarat dr.Virgil Musta, citat de News.ro.

Ultima dată, asistentul medical a intrat în contact cu persoanele bolnave pe 5 februarie, iar în 7 februarie a revenit în ţară. Aflat la Reşiţa, tânărul prezenta marţi febră şi tuse, motiv pentru care a mers la spitalul din oraş. De aici a fost trimis la boli infecţioase în Timişoara. Este izolat, iar analizele recoltate au fost trimise la Bucureşti.

Coronavirusul Wuhan, numit după oraşul în care a fost depistat pentru prima dată, a generat temeri în privinţa declanşării unei adevărate pandemii, în condiţiile în care au fost confirmate îmbolnăviri cu acest virus în China, Hong Kong, Macao, Taiwan, Australia, Cambodgia, Canada, Franţa, Germania, Japonia, Malaezia, Nepal, Sri Lanka, Singapore, Tailanda, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite, Statele Unite şi Vietnam.

Mai multe oraşe chineze, precum Wuhan, rămân în carantină, iar China se confruntă cu o izolare internaţională.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne