Meditaţia este eficientă şi în cazul inflamaţiilor

. (Andrei Popescu/Epoch Times Romania)
Kyrill Belan
26.01.2013

Pentru nimeni nu este un secret faptul că între mintea noastră şi corpul nostru fizic există o interconexiune puternică şi că adevărata sănătate a organismului uman începe cu o gândire corectă. Adesea, majoritatea dintre noi nici nu realizăm că administrarea diferitor preparate medicamentoase poate doar să elimine simptomele superficiale ale bolii, dar nu şi cauzele reale ale acesteia.

Numeroase boli cronice, cum ar fi artrita reumatoidă sau astmul bronşic, au la bază procese inflamatorii. Cercetătorii au observat că în timp, metodele terapeutice tradiţionale au tendinţa generală să devină mai puţin eficace, motiv pentru care sugerează în calitate de metodă alternativă - practicarea meditaţiei.

Un studiu efectuat la Universitatea Wisconsin-Madison, a constatat că meditaţia nu numai că reduce stresul, ci şi gradul de manifestare a reacţiilor inflamatorii. Eliberându-ne mintea de un şir interminabil de gânduri haotice, vom reuşi să depăşim situaţiile de stres şi corpurile noastre vor obţine o încărcătură energetică vitală. Rezultatele cercetărilor au fost publicate în revista "Brain, behavior and immunity”("Creier, înfăţişare şi imunitate”) .

Savanţii au folosit pentru comparaţie două grupuri de oameni. Primul grup a inclus persoane cu modificări pozitive în stilul de viaţă, cu principii riguroase privind o alimentaţie corectă, care practică o activitate fizică regulată şi care folosesc terapia prin muzică. În cel de-al doilea a grup au intrat persoane ce practică meditaţia.

Cu ajutorul unor teste speciale, cercetătorii au cauzat participanţilor la studiu stres psihologic, iar prin intermediul unei substanţe numită capsaicina - o inflamaţie pe pielea acestora. Analizând funcţiile sistemului imunitar şi endocrin, cercetătorii au comparat eficacitatea celor două metode aplicate.

Este notabil faptul că reprezentanţii ambelor grupuri au simţit o diminuare a nivelului de stres, totuşi, în cadrul grupului care a practicat meditaţie, s-au redus semnificativ şi simptomele inflamaţiei. Experţii au remarcat că efectele meditaţiei pot fi extrem de utile pentru persoanele care suferă de pe urma efectelor secundare ale medicamentelor sau pentru pacienţii în cazul cărora metodele terapeutice folosite nu sunt eficiente.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor