Marile bănci ar putea adopta tehnologia din spatele criptovalutei

Conform unor persoane influente din sectorul bancar, este foarte posibil ca în viitor marile bănci să adopte tehnologia aflată în spatele monezii digitale bitcoin.
JPMorgan Chase & Co (Spencer Platt / Getty Images)
Andrei Popescu
17.11.2015

Noile firme de tehnologie ar putea înlătura tot felul de companii, dar băncile vor rămâne ca intermediari financiari datorită regulamentelor şi obligaţiilor stabilite de guverne în privinţa lor, a declarat un susţinător al tehnologiei din spatele criptovalutei bitcoin.

“Regulamentele le ţin sub control. Regulamentele le cer [băncilor] să îndeplinească anumite funcţii”, a declarat Mark Smith, director executiv la Symbiont.io, o companie creată din Bitcoin 2.0 şi MathMoney f(x) Inc cu scopul de a construi o platformă de tranzacţionare a titlurilor de valoare prin utilizarea unei tehnologii speciale precum cea din spatele bitcoinului.

Smith a prezis că marile bănci, precum JPMorgan Chase & Co, vor adopta noile tehnologii pentru a reduce costurile pentru anumite operaţiuni – costuri precum cele generate de birourile pentru procesarea împrumuturilor.

“O mare parte din infrastructură va fi înlăturată pur şi simplu”, a declarat Smith, care a luat cuvântul săptămâna trecută într-un panel de discuţii organizat de Thomson Reuters asupra inovaţiilor şi subminării serviciilor financiare.

Noii competitori care intră în sistemul bancar provin din Silicon Valley, a declarat în acest an Jamie Dimon, director executiv al JPMorgan, avertizând acţionarii. Dar el a susţinut, de asemenea, că JPMorgan a avut multe de învăţat de la aceşti competitori şi că s-ar putea să încheie parteneriate cu unii dintre ei, conform website-ului Trunews.com

JPMorgan a lucrat cu Appel Inc asupra lansării din 2014 a aplicaţiei Apple Pay care permite efectuarea unor plăţi cu carduri de debit şi credit cu ajutorul smartphone-urilor.

Luna trecută banca a declarat că, de asemenea, va opera un portofel digital rival numit Chase Pay.

Un alt membru al panelului, Sam Shrauger, vicepreşedinte senior pentru soluţii digitale la Visa Inc, a declarat că deşi tranzacţiile cu bani lichizi şi cu cecuri de hârtie fac loc mesajelor electronice, „acest lucru nu va schimba modalitatea comună prin care deplasăm banii”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor