Maia Sandu: R. Moldova are nevoie de conducători oneşti, curajoşi şi care nu se ascund în spatele ofiţerilor de pază
alte articole
Preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, candidat la prezidenţialele din 1 noiembrie, a prezentat marţi, 6 octombrie, obiectivele naţionale pe care le consideră necesare un preşedinte. Potrivit liderului PAS, angajamentele prezentate se bazează pe nevoile reale ale cetăţenilor şi vin să rezolve probleme concrete puse în discuţie chiar de către aceştia la întâlnirile din ultimele luni.
Oamenii au nevoie de un preşedinte care să unească societatea în jurul unor obiective naţionale strategice ce vor îmbunătăţi viaţa tuturor cetăţenilor Republicii Moldova, a menţionat Sandu. În context, politiciana a mai adăugat că „pe oameni îi interesează să pornim economia ţării, să deschidem locuri de muncă, să creştem pensiile, să devenim o ţară civilizată şi respectată de vecini, să avem sate moderne şi familii unite”.
Totodată, Maia Sandu a declarat că Republica Moldova are nevoie de conducători oneşti, curajoşi, competenţi, care ţin la oameni, care vor şi pot rezolva problemele cetăţenilor. „Avem nevoie de un Preşedinte care să respecte cetăţenii, care să cunoască problemele lor şi care să nu se ascundă de popor după un gard de 2 metri sau după ofiţerii de pază. Avem nevoie de un preşedinte care este lângă oameni şi printre oameni şi care are curajul să rezolve cele mai serioase probleme cu care se confruntă ţara. Avem nevoie de un Preşedinte care să poată să unească oamenii în jurul unor obiective naţionale.”
În opinia Maiei Sandu, un preşedinte onest, curajos şi căruia îi pasă de oameni poate face foarte multe pentru Republica Moldova. „Un preşedinte onest va numi în funcţie un prim-ministru onest. Un preşedinte onest va numi în funcţie judecători oneşti. Un preşedinte onest va numi şi va susţine doar oameni oneşti în toate instituţiile statului. Aşa încât să construim un stat care lucrează pentru oameni”, a precizat Maia Sandu.
Prezentarea obiectivelor naţionale care ar face viaţa mai bună pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova:
- Dreptate, ordine şi disciplină.
- Locuri de muncă acasă şi familii unite.
- Pensie minimă de 2 000 de lei.
- Două miliarde de lei anual pentru proiecte de modernizare a satelor.
- Scoaterea Moldovei din izolare şi apropierea de Uniunea Europeană.