Igor Dodon s-a lansat în campania electorală. Agricultor: „Turistul acesta, în patru ani, ne-a coborât în groapa economică”

Igor Dodon, s-a lansat în campania prezidenţială
Igor Dodon, s-a lansat în campania prezidenţială (captură video)

Preşedintele Igor Dodon a dat start campaniei sale electorale, menţionând că începând cu 2 octombrie, împreună cu echipa sa, va merge prin orașele și raioanele Republicii Moldova, unde zilnic va avea întâlniri cu cetăţenii, şi va discuta cu ei despre grijile lor cotidiene.

Pe şantierul de construcţie a unui drum, în prezenţa unor membri ai Partidului Socialiştilor, deputaţi, miniştri şi başcanului Găgăuziei, Irina Vlah, şeful statului şi-a prezentat platforma electorală promiţând cetăţenilor ţării: combaterea epidemiei și a consecinţelor secetei; salarii, pensii și drumuri; gazificarea și aprovizionarea cu apă potabilă; creşterea economică și politica de tineret; dezvoltarea informațională și crearea platformelor industriale în toată țara; consolidarea statalităţii și cooperarea cu partenerii externi.

Pe de altă parte, în cadrul lansării în cursa electorală a Maiei Sandu, care a avut loc tot vineri, pedagogul şi agricultorul Nicolae Pelin a declarat că agricultura nu poate să se dezvolte când în fruntea statului stau nişte mincinoşi şi corupţi.

„Vedem ce face guvernarea. Turistul acesta în patru ani ne-a coborât atât de mult în groapa economică, încât astăzi toţi agricultorii trebuie să-şi facă concluzia pe cine trebuie de votat la conducerea ţării”, a adăugat acesta.

De asemenea, la 2 octombrie, în campania pentru funcţia de preşedinte al R. Moldova s-au mai lansat Renato Usatîi, Tudor Deliu, şi Violeta Ivanov. Andrei Năstase va organiza evenimentul festiv de începere a cursei electorale sâmbătă, 3 octombrie.

În context, Comisia Electorală Centrală a chemat concurenţii şi instituţiile mass-media să desfăşoare o campanie electorală în strictă conformitate cu prevederile legislaţiei electorale. Instituţia a anunţat că în cursa pentru funcţia de preşedinte al R. Moldova din 1 noiembrie ar putea fi, cel mult, 8 concurenţi. 6 concurenţi electorali au fost înregistraţi, iar dosarele altor doi candidaţi sunt în proces de examinare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe