Maia Sandu îl dă în judecată pe Candu: Singura modalitate de a opri minciuna este responsabilizarea
alte articole
Preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu a anunţat luni, 15 mai, că îl va ataca în judecată pe şeful legislativului, Andrian Candu pentru afirmaţii false la adresa dânsei. Liderul PAS a ţinut să precizeze că nu a existat nici o întâlnire între ea şi Grigore Petrenco, liderul Partidului „Casa Noastră – Moldova”, aşa cum a afirmat Candu, după şedinţa de vineri a Parlamentului, aflând că Uniunea Europeană a amânat cele 100 mln euro pentru Moldova.
„Petrenco nu a fost la sediul PAS şi nu l-am chemat la vreo întâlnire. Când minciuna întrece orice limită, nu are sens să te pui cu cei grei de cap şi groşi de obraz. Pe Candu îl dau în judecată. Vom avea grijă ca acest proces să aibă maximă rezonanţă pe plan intern şi extern. Singura modalitate de a opri minciuna este responsabilizarea”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.
Menţionăm că preşedintele Parlamentului a declarat vineri, 12 mai, în cadrul unei conferinţe de presă, că Maia Sandu ar fi avut o întrevedere cu Grigore Petrenco la sediul PAS. „Cunoaştem şi cunosc despre discuţiile de ieri seară, nocturne, dintre Maia Sandu şi Grigore Petrenco şi anume ce ţine de proteste şi presiunea asupra Parlamentului European. Mă întreb dacă după acea întrevedere cu Grigore Petrenco nu a fost şi o altă întrevedere cu Igor Dodon pentru a pune presiune pe Parlamentul European cu scopul de a întârzia acordarea suportului financiar”, a afirmat Candu.
Uniunea Europeană a hotărât să amâne ajutorul financiar de 100 milioane euro, pentru Republica Moldova, fapt confirmat de către europarlamentarul Petras Auštrevičius, potrivit căruia forul european nu ar fi putut ignora ceea ce se întâmplă în prezent la Chişinău, privind încercările insistente ale guvernării de a schimba sistemul electoral în lipsa unui consens naţional. Mai mult decât atât, nemulţumit de această decizie a UE, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă că îi consideră vinovaţi de această situaţie pe liderii celor două partide de opoziţie, extraparlamentare, PAS şi PPPDA, acuzându-i că ar fi pus presiune pe Parlamentul European prin intermediul PPE.