Macovei: "Posibila numire a lui Silaghi. Agenda USL seamănă cu agenda mafiei"

Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)
Gina Zaragiu
17.07.2013

Europarlamentarul Monica Macovei a notat marţi pe blogul personal că a citit în presă că Ovidiu Silaghi "l-ar înlocui pe inculpatul Fenechiu la conducerea Ministerului Transporturilor".

În postarea de pe blog, Monica Macovei afirmă ca şi Silaghi are probleme cu Agenţia Naţională de Integritate, având termen în 2014 la Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie în procesul în care a contestat raportul ANI, "dacă pierde, există posibilitatea reluării procedurilor privind o sumă de bani nejustificată în opinia ANI. Poate câştigă, poate pierde. Tot Silaghi este cel care de ani de zile se chinuie să mute Registrul Comerţului la Camera de Comerţ pe moşia prietenului liberal Vlasov, pentru a controla datele societăţilor comerciale din România".

Conform Monicăi Macovei - fost procuror în Parchetul ICCJ până în anul 1997 şi fost ministru al Justiţiei între decembrie 2004-aprilie 2007 - problema esenţială legată de numirea lui Silaghi este că "USL nu are candidaţi nepătaţi şi profesionişti pentru postul de ministru al Transporturilor ? USL nu are candidaţi care în cariera lor să fi făcut ceva pentru români şi să fi urmărit interesul public? Ce a făcut Silaghi pentru români şi România? Eu îmi amintesc cum făcea exact invers înainte de aderare, adică tot încerca să pună mâna pe Registrul Comerţului, deşi asta ducea la imposibilitatea aplicării mai multor Directive europene privind societăţile comerciale şi, deci, primejduia aderarea României la UE".

"De fapt, eu cred că Ponta, Antonescu şi alţi X de prin USL nu vor să propună un candidat curat la acest minister pentru că agenda USL seamănă, mai degrabă, cu agenda mafiei. Românii trebuie să vadă şi să ştie cine şi cum trădează drumul nostru european cât nu este prea târziu", concluzionează europarlamentarul.

Premierul Victor Ponta a declarat în această săptămână ca "am lucrat foarte bine cu domnul Silaghi. A avut acea problemă cu ANI (Agenţia Naţională de Integritate - n.r.). Înţeleg că decizia nu e doar în primă instanţă, ci e definitivă - decizia judecătorilor de clasare a sesizării ANI. Acesta a fost motivul pentru care nu a fost nominalizat în al doilea Guvern cel din decembrie”..

ANI l-a declarat pe Ovidiu Silaghi incompatibil după ce, la 9 noiembrie 2012, s-a constat că există diferenţe de 206.798 de lei (45.000 de euro), între cheltuielile efectuate şi veniturile realizate de fostul ministru al Transporturilor şi Infrastructurii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor