Lucrători medicali din Transnistria, instruiţi de specialişti de la Chişinău pentru gestionarea cazurilor severe de COVID–19

(Getty Images)

Un curs teoretic şi practic pentru lucrătorii medicali din secţiile de terapie intensivă, precum şi din alte instituţii spitaliceşti din stânga Nistrului privind gestionarea cazurilor severe de COVID-19 - subiect important, frecvent ajustat la noile practici terapeutice şi medicamentoase - a avut loc în perioada 18-19 decembrie, organizat de Ministerul Sănătăţii de la Chişinău şi Fundaţia Medicală „Valeriu Ghereg”, cu suportul Biroului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare.

Ministerul Sănătăţii a extins seria de seminare şi instruiri practice şi în instituţiile medicale din Transnistria şi include subiecte precum antibioticoterapie, monitorizarea semnelor vitale, oxigenoterapie, resuscitare, intubare/respiraţie asistată invazivă şi neinvazivă, îngrijirea pacienţilor cu COVID-19, şi alte aspecte importante de practică medicală.

Iniţiativa a fost precedată de discuţii la nivel tehnic între specialiştii de pe ambele maluri ale Nistrului privind necesităţile de suport informativ şi educaţional în răspunsul la pandemia provocată de virusul Wuhan care provoacă boala COVID-19.

Scopul principal al acestui suport tehnic ar fi sporirea capacităţilor lucrătorilor medicali din prima linie şi asigurarea accesului universal la ajutor medical calitativ, bazat pe dovezi pentru toată populaţia Republicii Moldova.

În prezent, în Transnistria se atestă cod roşu, unde au fost înregistrate 565 cazuri de infectare cu virusul chinezesc la 100 mii de oameni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe