Ion Tăbârţă: Rusia, implicată în campania electorală din R. Moldova prin dezinformare şi bani murdari

Kremlin
Kremlin (Alexander Nemenov/Getty Images)

Actuala campanie electorală de la Chişinău este dominată de ştiri false şi dezinformare, iar acest lucru a devenit deja caracteristic Republicii Moldova, al cărei spaţiu informaţional este dominat de mass-media rusească şi este un teren prielnic pentru acesta, menţionează într-un comentariu pentru Radio Chişinău, analistul politic Ion Tăbârţă.

„Foarte multe televiziuni ruseşti sunt retransmise în R. Moldova şi ele acţionează pentru a promova narativele propagandistice pe care Federaţia Rusă încearcă să le răspândească în special în spaţiul post-sovietic”, susţine acesta.

În opinia expertului, multe dintre aceste surse mediatice nu sunt sponsorizate din cei mai transparenţi bani. Se învârt prin diferite filiere dinspre Federaţia Rusă, merg pentru anumite posturi de televiziune, surse media, pentru a promova aceste narative neo-imperialiste cu caracter geopolitic ale Rusiei.

„Avem mai multe dovezi cum acţionează mass-media rusească pe teritoriul R. Moldova la comandă şi dirijaţi de diferiţi ”polit-tehnologi” din Federaţia Rusă. Aici este un teren prielnic pentru toate aceste aspecte: Rusia, dezinformare şi bani murdari”, a conchis Ion Tăbârţă.

Pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, Comisia Electorală Centrală de la Chişinău va deschide 2 150 de secţii de votare, dintre care 150 peste hotare şi 41 pentru pentru alegătorii din Transnistria.

Instituţia electorală a înregistrat în cursa parlamentară 23 de concurenţi electorali - 20 de partide politice, 2 blocuri electorale şi un candidat independent.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe