Alexandr Slusari: Tehnica militară rusă din Transnistria este alimentată cu motorină din România

Exerciţii militare ruse în Transnistria cu forţarea râului Nistru (2016)
Exerciţii militare ruse în Transnistria cu forţarea râului Nistru (2016) (gov-pmr.org)

În contextul faptului că preşedinta Maia Sandu a reamintit de la tribuna ONU despre necesitatea evacuării trupelor de ocupaţie din Transnistria, fostul deputat al Platformei DA Alexandr Slusari reaminteşte, într-o postare pe pagina sa de socializare, că tehnica militară rusă ar fi alimentată cu motorină din România care este importată prin R. Moldova, fără achitarea TVA şi a accizelor.

Întreprinderile moldoveneşti primesc, anual, bani grei din Transnistria, a adăugat fostul parlamentar, subliniind că nici până în ziua de azi Guvernul Gavriliţa nu a eliminat această „schemă, nocivă sub toate aspectele pentru interesele Republicii Moldova”.

În opinia lui Slusari, dacă armata rusă ar încerca să aducă carburanţi direct din Federaţia Rusă, acest lucru ar putea fi blocat cu ajutorul Ucrainei.

Astfel, acesta susţine că demult a venit timpul să se treacă de la „declaraţii corecte, frumoase şi sterile la acţiuni concrete privind eliberarea ţării de armată străină şi combaterea reală a separatismului”.