Liviu Dragnea şi Victor Ponta în dezacord în legătură cu numirea lui Tăriceanu preşedinte la Senat

Conferinţă de presă la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. În imagine, Mihnea Costoi, Victor Ponta şi Liviu Dragnea
Conferinţă de presă la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. În imagine, Mihnea Costoi, Victor Ponta şi Liviu Dragnea (Epoch Times România)

Preşedintele executiv al PSD Liviu Dragnea a declarat duminică seară că nu crede că PSD îl va susţine pe Călin Popescu Tăriceanu nici ca eventual candidat la prezidenţiale şi nici pentru funcţia de preşedinte al Senatului. Dragnea, responsabil de campania electorală a PSD şi considerat exponentul voinţei baronilor din teritoriu în Guvern, a afirmat că nici nu crede că ar fi corect ca PSD să facă asta:

"Va fi greu pentru PSD să susţină (la prezidenţiale, n.r.) un candidat din alt partid, îmi vine greu să cred că PSD ar putea să îl susţină pe Tăriceanu. Nu cred că PSD îl susţine mâine pentru şefia Senatului, nu ştiu dacă ar fi corect pentru PSD să facă lucrul ăsta", a afrimat Dragnea la B1 TV.

Conform lui Liviu Dragnea, funcţia de preşedinte al Senatului a aparţinut Alianţei de Centru Dreapta (PNL - PC) şi, mai exact, Partidului Conservator. Dragnea a mai afirmat că PSD-ul nu-şi doreşte această funcţie, pe care este posibil să o cedeze PC, lucru ce ar fi urmat să fie discutat în cursul zilei de luni cu Daniel Constantin. Cât despre Tăriceanu, a explicat vicepremierul, nu există argumente serioase pentru a fi susţinută candidatura lui:

"Ca noi să susţinem candidatura unui parlamentar independent (Tăriceanu, n.r) ar trebui să avem argumente foarte serioase, ori până la ora asta eu nu le am. E posibil ca şi liberalii să aibă un candidat la şefia Senatului", a spus Dragnea.

Reamintim că premierul Ponta a declarat, nu mai demult de ieri că îl vede foarte bine pe Tăriceanu în funcţia de preşedinte la Senat:

"Cred că îl recomandă şi experienţa, şi prestanţa pentru a fi al doilea om în stat. Mâine (luni - n.r.), la conducerea Senatului, pentru că la Camera Deputaţilor este un social-democrat, eu cred... nu ştiu ce vor face exact colegii senatori, o să stabilim mâine, dar eu cred că ar trebui să fie cineva care reflectă o gândire de centru-dreapta", a declarat duminică Victor Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne