Victor Ponta recunoaşte: va candida la prezidenţiale dacă sondajele îl clasează pe primul loc

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Victor Ponta, preşedintele Partidului Social Democrat, a afirmat pentru prima oară, sâmbătă, că are intenţia să candideze la prezidenţiale dacă va fi cotat pe primul loc în sondajele interne ale formaţiunii sale politice. Alţi candidaţi ar fi Mircea Geoană, Sorin Oprescu şi Mugur Isărescu.

Cu ocazia evenimentului organizat de 8 Martie la Sala Palatului, premierul Victor Ponta a menţionat, sâmbătă, că la funcţia de preşedinte al ţării va candida politicianul care va fi pe primul loc în sondajele partidului, fiind luaţi în calcul el şi Mircea Geoană, care este considerat "rezervă" în teritoriu.

Astfel acum este prima dată când liderul PSD admite că va candida pentru Palatul Cotroceni dacă se va afla pe primul loc în sondajele interne realizate de PSD.

Premierul a menţionat şi doi posibili candidaţi din afara partidului, aceştia fiind Sorin Oprescu şi Mugur Isărescu.

Victor Ponta este propulsat de liderii din teritoriu, precum şi de cei de la centrul PSD ca să candideze la alegerile prezidenţiale. Anunţul oficial ar urma să fie făcut după alegerile europarlamentare, rezultatul alegerilor fiind considerat esenţial în decizia pe care o va lua premierul.

Sondaje

Conform unui sondaj intern elaborat de PSD, Ponta ar putea câştiga alegerile în toate variantele şi combinaţiile posibile. Singurul candidat care i-ar da emoţii în turul doi ar fi Klaus Iohannis.

Cele mai recente sondaje arată, la întrebările deschise, că Ponta este cotat cu o încredere de peste 24%, în stagnare, în timp ce Antonescu, cel mai puternic candidat anunţat până acum, se situează la 15%-16%.

În ultima cercetare CSOP, elaborată în ianuarie pentru PDL pe baza chestionarelor şi cu o marjă de eroare de 3,1%, Victor Ponta figurează pe primul loc în topul încrederii, cu 24%, însă în scădere cu 1% faţă de noiembrie 2013. Pe următoarele locuri este Klaus Iohannis şi Mugur Isărescu cu câte 23%, Sorin Oprescu cu 19% şi Crin Antonescu, la egalitate cu Traian Băsescu şi Gigi Becali cu 18%.