Scenariu halucinant marca Lăzăroiu: Dragnea premier. Crin preşedinte. Ponta, la revedere

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (www.gov.ro)

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a vorbit luni despre posibilitatea unui scenariu cel puţin halucinant pentru viitoarele alegeri prezidenţiale, unul în care premierul Victor Ponta nu ocupă nicio poziţie.

„Ponta s-a şmecherit. Nu mai ştie de frica baronilor (adică a lui Dragnea). Se bazează mult pe context. Adică e o majoritate atât de fragilă a PSD acum, încât baronii nu ar putea face o mişcare atât de bruscă care să-l debarce pe el”, susţine Lăzăroiu.

În acest context apar şi micile replici cu subînţeles dintre cei doi lideri PSD. Lăzăroiu „a tradus” semnificaţia din spatele declaraţiilor de ieri ale celor doi.

Premierul Ponta declara că de la PSD „atât cât mă uit, domnul Geoană şi cu mine suntem cei care putem candida cu şanse”.

"Cine va fi acest candidat? Cel care e dorit de români şi vom stabili lucrul acesta după 25 mai”, a precizat Ponta, adăugând că nu îşi doreşte să intre în cursă pentru alegerile prezidenţiale, ci să rămână premier.

"Dacă cumva vom ajunge la concluzia că va fi candidat la prezidenţiale de centru-stânga, fie domnul Oprescu, fie eu sau domnul Geoană, atunci inevitabil premierul va trebui să reflecte o gândire de centru-dreapta, pentru că noi avem nevoie pentru a face o tranziţie cât mai uşoară de la regimul Traian Băsescu către un regim echilibrat, democratic, de o reprezentare în actul puterii a cât mai multor cetăţeni şi gândiri", a subliniat Ponta.

Lăzăroiu susţine că, atunci când premierul Ponta spunea că nu se pregăteşte pentru prezidenţiale şi că dacă ar fi el preşedinte, premierul n-ar fi de la PSD, acesta transmitea de fapt un mesaj pentru Dragnea - „Nu mă mai împinge că ne prăvălim amândoi”.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea a declarat la un alt post de televiziune că nu-l susţine pe Geoană la prezidenţiale, ceea ce în opinia lui Lăzăroiu este un mesaj pentru Ponta care s-ar traduce în felul următor: „Mişcă-ţi fundul de pe scaunul de premier!”

„Dar ia să ne imaginam că Dragnea şi Crin bat palma după europarlamentare pentru refacerea USL. Cu Dragnea premier si Crin candidat la prezidentiale. Atunci se reface majoritatea de 70%, Ponta merge acasă la dragostea lui şi Dragnea preia hăţurile. Cred că la cat îşi doreşte Dragnea să fie premier, i-ar putea convinge pe baroni să-l accepte pe Crin la preşedinţie. Ce o să te faci atunci, Victore?”, a comentat Sebastian Lăzăroiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne