Dacă ar fi preşedinte al României, Ponta l-ar graţia pe Gică Popescu

Premierul Victor Ponta
Premierul Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta, potenţial candidat la cea mai înaltă funcţie în stat, a declarat că el unul, dacă ar fi preşedintele României, l-ar graţia pe fostul mare fotbalist, Gică Popescu (condamnat la închisoare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani n.r.). Ponta şi-a expus duminică părerile despre graţierea lui Popescu, într-o intervenţie telefonică la postul România TV.

Comentând cazul Popescu, premierul s-a arătat "dezgustat" de ura celor ce îşi doresc să îi vadă pe corupţi în închisori şi a insinuat că statul nu câştigă nimic dacă îl ţine pe Gică Popescu închis:

"Ce m-a dezgustat a fost ura stupidă de la unii comentatori - să ajungă toţi în închisori. Ce câştigă statul român dacă stă dl Popescu în închisoare?", s-a întrebat retoric Victor Ponta, la România TV.

Ponta, de profesie procuror, a explicat că graţierea individuală poate fi acordată dacă persoana în cauză se află la prima faptă penală săvârşită, prejudiciul a fost recuperat şi există "o anumită recunoştinţă" din partea societăţii.

"Nu spune nimeni că e nevinovat, că e greşită sentinţa. E prevăzut în Constituţia României dreptul preşedintelui de a graţia individual o persoană şi cu asta basta", a mai declarat premierul.

Întrebat dacă l-ar graţia pe Gică Popescu, în cazul în care ar fi preşedinte, Victor Ponta a răspuns: "Da, l-aş graţia."

Reamintim că Ponta a declarat sâmbătă, la reuniunea de 8 martie a femeilor din PSD că daca interesul partidului o va cere, va candida pentru Cotroceni.

Reamintim, de asemnea, că ideea graţierii lui Gică Popescu a împărţit societatea în două. Există, pe de o parte, cei care, recunoscători lui Popescu pentru gloria adusă României în trecut prin prestaţia sa ca fotbalist, militează pentru graţierea sa - şi în această categorie se înscriu şi politiceni precum Zgonea, Antonescu, Ponta - şi cei care afirmă că gloria implică obligaţii şi responsabilităţi, nu dreptul de a fura şi că nimeni nu trebuie pus deasupra legii numai pentru că este faimos - printre aceştia numărându-se o altă fostă glorie a fotbalului, Viorel Moldovan, preşedintele FRF Răzvan Burleanu şi mulţi reprezentanţi ai mass-media.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne