Dacă ar fi preşedinte al României, Ponta l-ar graţia pe Gică Popescu

Premierul Victor Ponta
Premierul Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta, potenţial candidat la cea mai înaltă funcţie în stat, a declarat că el unul, dacă ar fi preşedintele României, l-ar graţia pe fostul mare fotbalist, Gică Popescu (condamnat la închisoare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani n.r.). Ponta şi-a expus duminică părerile despre graţierea lui Popescu, într-o intervenţie telefonică la postul România TV.

Comentând cazul Popescu, premierul s-a arătat "dezgustat" de ura celor ce îşi doresc să îi vadă pe corupţi în închisori şi a insinuat că statul nu câştigă nimic dacă îl ţine pe Gică Popescu închis:

"Ce m-a dezgustat a fost ura stupidă de la unii comentatori - să ajungă toţi în închisori. Ce câştigă statul român dacă stă dl Popescu în închisoare?", s-a întrebat retoric Victor Ponta, la România TV.

Ponta, de profesie procuror, a explicat că graţierea individuală poate fi acordată dacă persoana în cauză se află la prima faptă penală săvârşită, prejudiciul a fost recuperat şi există "o anumită recunoştinţă" din partea societăţii.

"Nu spune nimeni că e nevinovat, că e greşită sentinţa. E prevăzut în Constituţia României dreptul preşedintelui de a graţia individual o persoană şi cu asta basta", a mai declarat premierul.

Întrebat dacă l-ar graţia pe Gică Popescu, în cazul în care ar fi preşedinte, Victor Ponta a răspuns: "Da, l-aş graţia."

Reamintim că Ponta a declarat sâmbătă, la reuniunea de 8 martie a femeilor din PSD că daca interesul partidului o va cere, va candida pentru Cotroceni.

Reamintim, de asemnea, că ideea graţierii lui Gică Popescu a împărţit societatea în două. Există, pe de o parte, cei care, recunoscători lui Popescu pentru gloria adusă României în trecut prin prestaţia sa ca fotbalist, militează pentru graţierea sa - şi în această categorie se înscriu şi politiceni precum Zgonea, Antonescu, Ponta - şi cei care afirmă că gloria implică obligaţii şi responsabilităţi, nu dreptul de a fura şi că nimeni nu trebuie pus deasupra legii numai pentru că este faimos - printre aceştia numărându-se o altă fostă glorie a fotbalului, Viorel Moldovan, preşedintele FRF Răzvan Burleanu şi mulţi reprezentanţi ai mass-media.