Liliecii provoacă haos într-un oraş australian. Oamenii forţaţi să stea în casă

Rezidenţii unui oraş din Australia se plâng că populaţia locală de lilieci provoacă pene dese de curent şi îi forţează să rămână în case. Activiştii pentru drepturile animalelor susţin că localnicii trebuie doar să aştepte ca liliecii să se mute în alt loc.
Lilieci.
Lilieci. (Captură Foto)

Staţiunea New South Wales din Australia a fost invadat de mii de lilieci, forţând rezidenţii să stea în clădiri. Cu toate acestea, guvernul australian a răspuns cu întârziere.

Roiuri de lilieci au invadat oraşul în urmă cu câţiva ani, dar populaţia lor s-a triplat de atunci. Din moment ce liliecii australieni reprezintă o specie protejată, ei nu pot fi goniţi din oraş.

Liliecii au cauzat, de asemenea, pene de curent. Turiştii îşi petrec vacanţele acum în alte locuri şi valoarea proprietăţilor este în scădere.

Guvernul local a declarat recent stare de urgenţă şi a alocat peste 1,8 milioane USD pentru a ajuta oficialii să disperseze liliecii, conform Global News. Activiştii pentru drepturile animalelor susţin că metode precum afumarea liliecilor, înlăturarea vegetaţiei sau producerea de zgomote nu vor motiva liliecii să plece şi că oamenii ar trebui doar să aştepte ca aceştia să se mute în altă zonă.

Activiştii nu par să fie îngrijoraţi de problema pe care o provoacă liliecii rezidenţilor, în special în Batemans Bay.

“Mulţi rezidenţi s-au plâns, se simt ca nişte prizonieri în propriile locuinţe; nu pot să iasă afară; trebuie să ţină deschis aerul condiţionat în permanenţă şi geamurile închise”, a declarat Mark Speakman, ministrul Mediului din New South Wales.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură