Liderii mediului de afaceri îi acuză pe parlamentarii eurosceptici

Cei care solicită ieşirea Marii Britanii din UE 'pun politica înaintea economiei', avertizează liderii mediului de afaceri britanic, preluaţi de BBC.
Logo-ul bancii Lloyds Banking Group in Londra, octombrie 2011 (CARL COURT / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
20.05.2013

Cei care solicită ieşirea Marii Britanii din UE 'pun politica înaintea economiei', avertizează liderii mediului de afaceri britanic, preluaţi de BBC.

Într-o scrisoare publicată în the The Independent, înalţi responsabili de la BT, Shell, Lloyds Banking Group şi Deloitte susţin că statutul de membru UE i-a adus Marii Britanii până la 92 de miliarde de lire sterline anual.

Cu toate acestea, cei 19 semnatari acceptă că este nevoie de reforme şi cer premierului David Cameron să protejeze City-ul de idei ale UE care i-ar putea afecta statutul.

Scrisoarea survine în contexul unei dispute în cadrul partidului conservator pe tema relaţiei Marii Britanii cu Europa.

Duminică, Lordul Howe, o figură marcantă a conservatorilor, l-a acuzat pe premier că 'fuge speriat' de eurosceptici şi că pierde controlul asupra partidului său pe tema apartenenţei la UE. Fostul ministrul de externe britanic a scris duminică în The Observer că premierul a 'deschis o cutie a Pandorei' atunci când a promis să renegocieze apartenenţa Marii Britanii la UE. Cu toate acestea, ministrul sănătăţii, Jeremy Hunt, a declarat că partidul este unit şi că premierul a reuşit să îşi impună părerea pe această temă.

În scrisoare, liderii mediului afaceri îi acuză pe parlamentarii eurosceptici de abandonarea interesului naţional atunci când aceştia cer ieşirea Marii Britanii din UE. 'Motivele economice pentru a rămâne în UE sunt copleşitoare', susţin semnatarii scrisorii.

Astfel, se arată în scrisoare, 'calitatea de membru UE aduce Marii Britanii venituri înregistrate de 31-92 de miliarde de lire pe an, iar fiecărei familii de 1.200 -3.500 de lire pe an'.

'Ceea ce trebuie să facem acum este să luptăm din greu pentru a avea o Europă mai competitivă şi să combatem criticile celor care susţin plecarea noastră', se adaugă în scrisoarea publicată de The Independent.

Scrisoarea este semnată de actualii şi viitorii preşedinţi ai Confederaţiei Industriei Britanice, de preşedinţii de la BT, Deloitte, Lloyds şi Centrica, dar şi de fondatorul grupului Virgin, Sir Richard Branson.

Premierul David Cameron - aminteşte BBC - a promis că, dacă va câştiga următoarele alegeri generale, va organiza un referendum privind apartenenţa Marii Britanii la UE până la sfârşitul lui 2017.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor