13 ani de la cel mai mare protest din China după piaţa Tiananmen 1989, onorat şi în Moldova

25 aprilie, este ziua când practicanţii Falun Gong din toată lumea aprind lumânări, distribuie pliante, prezintă petiţii şi întreprind acţiuni de conştientizare a oamenilor, informând despre nedreptăţile comise împotriva lor, despre atrocităţile care se întâmplă în China, cerând oprirea persecuţiei care continuă cu o deosebită cruzime până în ziua de astăzi
Epoch Times
25.04.2012

25 aprilie, este ziua când practicanţii Falun Gong din toată lumea aprind lumânări, distribuie pliante, prezintă petiţii şi întreprind acţiuni de conştientizare a oamenilor, informând despre nedreptăţile comise împotriva lor, despre atrocităţile care se întâmplă în China, cerând oprirea persecuţiei care continuă cu o deosebită cruzime până în ziua de astăzi.

La 25 aprilie 1999, mii de practicanţi Falun Gong s-au adunat în Beijing unde au prezentat liderilor guvernului îngrijorarea faţă de acţiunile de hărţuire a şcolii Falun Gong, comise de către unii oficiali de la vârful puterii. Scopul apelului a fost de a cere în mod paşnic eliberarea practicanţilor bătuţi şi deţinuţi în lagărele de muncă.

Cu aceeaşi intenţie miercuri, 25 aprilie, Asociaţia Obştească “Falun Dafa” din Republica Moldova a organizat un apel paşnic în faţa Ambasadei Chinei din mun. Chişinău, ocazie cu care mulţi trecători au reuşit să afle despre persecuţiile împotriva şcolii Falun Gong.

În acest context, vicepreşedintele Asociaţiei Obşteşti "Falun Dafa" din Republica Moldova, Dumitru Roman, a declarat în exclusivitate pentru Epoch Times România: “Astăzi comemorăm evenimentul din 25 aprilie 1999 de la Beijing, unde circa 10.000 de oameni au făcut un apel paşnic, cerând autorităţilor centrale chineze să permită practicarea liberă a exerciţiilor Falun Dafa, aşa cum prevedea Constituţia. Apelul paşnic a mii de discipoli Falun Gong, care au dat dovadă de curaj, demnitate şi înţelepciune, urma să fie prezentat ca exemplu pentru cetăţenii Chinei moderne, dar cu regret Partidul Comunist Chinez a folosit evenimentul ca un prilej pentru intensificarea persecuţiilor milioanelor de oameni pentru gândirea şi convingerile lor".

"Persecuţiile practicanţilor Falun Dafa continuă şi în prezent. Deşi China pare a fi departe, chinurile celor torturaţi de regimul comunist rup hotarele şi barierile impuse. E datoria noastră morală să fim astăzi aici în susţinerea lor şi a valorilor morale promovate de şcoala de qigong. Suntem ferm convinşi că cei vinovaţi vor răspunde în faţa justiţiei cât mai curând"a mai declarat pentru Epoch Times România, Tatiana Chiriac.

Din 1999, până în prezent, în China au fost închişi în lagăre de muncă şi închisori sute de mii de prizonieri de conştiinţă. Zeci de mii au fost torturaţi după bunul plac al agenţilor de poliţie şi securitate. Au fost identificate peste 3500 de persoane care şi-au pierdut viaţa, dar numărul real al celor care au murit în această îndelungată campanie de persecuţie este cu siguranţă mult mai mare. Milioane de persoane au fost destituite, şi-au pierdut locul de muncă, au fost exmatriculate din şcoli, pe lângă alte forme de discriminare sistematică.

***

Falun Dafa (sau Falun Gong) este o practică tradiţională antică de cultivare a caracterului moral prin respectarea celor mai înalte principii ale universului: Adevăr – Compasiune – Toleranţă. Datorită beneficiilor pe care oamenii le-au obţinut prin această practică – îmbunătăţirea sănătăţii şi elevarea caracterului moral – disciplina s-a răspândit foarte rapid în China, astfel că numărul persoanelor care practicau Falun Gong a ajuns între 70 şi 100 milioane. Simţindu-se ameninţat de popularitatea şcolii, Jiang Zemin, fostul lider al Partidului Comunist din acea vreme, a pornit o persecuţie nemaiîntâlnită în istorie prin cruzimea ei şi a căutat prin toate mijloacele eradicarea acestei practici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor