Lider PNL: Companiile Gabrielei Firea au păpat banii persoanelor cu dizabilităţi

Hilde Brandl
Hilde Brandl (Facebook / Hilde Brandl)

“Gabriela Firea a refuzat să plătească prestaţiile sociale către persoanele cu dizabilităţi din Bucureşti pentru că a preferat să umple buzunarele camarilei de partid angajată în companiile municipale inventate exact pentru acest scop”, susţine liderul liberal Hilde Brandl.

Concret, liberala atrage atenţia că bugetul Capitalei a fost în mandatul Gabrielei Firea cu aproximativ 2 miliarde de lei mai mare decât bugetul din 2016, ceea ce reprezintă peste 400 de milioane de euro, bani din care Firea ar fi putut construi lejer un mare spital, doar într-un singur an. Acest lucru nu s-a întâmplat însă, arată Brandl.

“În loc să facă investiţii, primarul catastrofă a dus majoritatea banilor pe care i-a avut în plus în salarii şi achiziţii pentru angajaţi. Astfel, cheltuielile de personal au crescut de la 581,7 milioane lei în 2016 la 1,5 miliarde lei în 2019. Modul în care a fost construit bugetul acestor companii municipale demonstrează clar că Firea nu a intenţionat niciodată ca acestea să facă ceva pentru bucureşteni. Este inadmisibil ca din bugetele acestor companii, 80-90% să reprezinte doar cheltuielile salariale”, explică Brandl, preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti.

“Din păcate, astăzi, persoanele cu dizabilităţi din Bucureşti nu şi-au primit banii, iar sumele care trebuiau să ajungă la aceşti oameni au fost direcţionate către achiziţiile de maşini de lux, către achiziţiile de telefoane mobile de ultimă generaţie şi către salariile nesimţite ale camarilei construite în jurul singurului primar de capitală europeană care locuieşte în altă localitate”, a concluzionat Brandl.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne