Legea Tăriceanu provoacă nemulţumire. Laura Ştefan: "Un fel de ziua cârtiţei..."

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi-a propus să schimbe radical mecanismul de numire a şefilor din Justiţie, idee care nu îi surâde deloc expertei anticorupţie Laura Ştefan.
Laura Stefan (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
15.03.2017

Legea Tăriceanu este la un pas de adoptare, mecanismul de numire a şefilor din Justiţie urmând să fie schimbat radical, context în care experta anticorupţie Laura Ştefan trage un semnal de alarmă.

"Se discută iar despre schimbarea procedurii de numire şi revocare a procurorilor şefi. În opinia mea singura procedură care a dat rezultate notabile e cea actuală. Putem discuta despre reglementarea mai clară a selecţiei făcute de ministrul Justiţiei, dar actuala acţiune combinată - MJ, Consiliu Superior al Magistraturii şi preşedinte - este până azi singura dovedit bună", a declarat, pe pagina sa de Facebook, Laura Ştefan.

Experta anticorupţie a amintit că, atunci când Victor Ponta a devenit prim ministru, îi ironiza pe cei din societatea civilă despre care spunea că sigur în respectivul context politic îşi vor schimba opţiunile şi vor cere modificarea procedurii.

"Şi atunci am spus că în opinia mea procedura nu trebuie schimbată în funcţie de cine e la guvernare. Şi acum cred la fel. Când nu vom mai schimba legi în funcţie de cine e Preşedinte, la guvernare sau în CSM putem spune că ne-am maturizat ca societate. Până atunci, de fiecare dată când ideile astea apar în spaţiul public, trebuie să repetăm ce am mai spus. Un fel de ziua cârtiţei...", a precizat Laura Ştefan.

În acelaşi timp, experta anticorupţie a subliniat, "că să nu fie discuţii", că nu este nici pentru unirea DNA cu DIICOT şi nici pentru desfiinţarea structurilor specializate - singurele care dau rezultate în combaterea infracţiunilor grave şi în alte părţi ale lumii.

Proiectul de lege iniţiat de liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, care vizează modificarea Statutului judecătorilor şi procurorilor, astfel încât preşedintele ţării şi ministrul Justiţiei să fie scoşi din mecanismul de numire a şefilor din Justiţie, urmează să fie dezbătut în Comisia juridică a Senatului, după care va merge la vot final în plen. Detalii aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor