Dragnea dă lămuriri despre întâlnirea cu Klemm: Americanii încep să fie interesaţi!

România trebuie să înceapă să aibă de câştigat şi din punct de vedere economic din Parteneriatul Strategic cu SUA, ar fi susţinut Dragnea la întâlnirea cu Klemm.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD) (Florin Chirila\Epoch Times)
Ana Ion
15.03.2017

Vizitat ieri de ambasadorul SUA, Hans Klemm, liderul PSD, Liviu Dragnea, a precizat câteva ore mai târziu, la B1 TV, că în cadrul vizitei ce nu a fost anunţată nici de ambasadă, nici de PSD, s-a discutat despre parteneriatul cu SUA, despre înfiinţarea unui muzeu al Holocaustului, evoluţiile din UE etc.

Referitor la parteneriatul strategic, Dragnea a susţinut că în cadrul discuţiilor a reiterat punctul de vedere susţinut şi la Washington, conform căruia, România trebuie să înceapă să aibă de câştigat şi din punct de vedere economic.

"Parteneriatul strategic dintre România şi Statele Unite este extrem de important pentru noi şi foarte bun. El trebuie să înceapă şi să aibă o componentă economică substanţială. Adică, România să înceapă să aibă şi de câştigat din punct de vedere economic de pe urma acestui parteneriat strategic, care din punct de vedere al apărării este în regulă, din punct de vedere militar este în regulă, dar e bine pentru noi, şi cred că şi pentru americani, ca acest parteneriat să aibă o componentă economică efectivă (...) investiţii americane în România", a declarat Dragnea, preluat de Agerpres, pentru B1Tv.

Liderul PSD a precizat că răspunsul reprezentanţilor SUA a fost unul pozitiv, existând şi rezultate din acest punct de vedere. Astfel, Dragnea a susţinut că a avut întâlniri cu Exxon, cu Bell Hellicopter etc. care încep să fie interesaţi. Nu în ultimul rând, deşi legea bugetului a ridicat semne de întrebare uriaşe iar atacurile la adresa Justiţiei au scos şi continuă să scoată lumea în stradă, Dragnea a susţinut că România este o insulă de stabilitate, o ţară stabilă politic şi economic.

"Încep să fie interesaţi. Şi cu orice oficial american cu care mă văd - ambasador sau orice alt oficial de la Washington - spun lucrul acesta. Şi îl spun şi public: să vină să investească. România e o ţară stabilă din punct de vedere politic, o ţară stabilă din punct de vedere economic. Este, a fost multă vreme o insulă de stabilitate în zonă. Este interesantă pentru ei din punct de vedere militar. Vreau să fie interesantă pentru ei şi din punct de vedere economic. Pentru că vreau ca şi românii să simtă în buzunarele lor efectele benefice ale acestui parteneriat strategic. România a fost foarte loială şi foarte serioasă în cadrul acestui parteneriat şi va fi în continuare. Orice solicitare a partenerilor americani a fost acceptată. Dar, repet, pe partea economică trebuie să avem şi avantaje. (...) Şi răspunsul a fost pozitiv. Şi la Washington, şi aici. Şi lucrurile încep să se întâmple", a spus el.

Nu în ultimul rând, Dragnea a precizat că în cadrul întâlnirii cu ambasadorul Hans Klemm a fost abordată şi tema înfiinţării Muzeului Holocaustului în România.

Reamintim că ambasadorul SUA, Hans Klemm, a avut marţi o întrevedere de circa 45 de minute cu liderul PSD, Liviu Dragnea, în biroul acestuia de la Camera Deputaţilor. Întâlnirea nu a fost anunţată oficial nici de Dragnea şi nici de Ambasada SUA, ambasadorul fiind surprins de reporterul Hotnews.ro în Parlament.

Potrivit unor surse politice, întâlnirea (care are loc pe fundalul unui val de noi iniţiative parlamentare, vizând graţierea corupţiei şi justiţia) ar fi fost solicitată de Hans Klemm.

Cei doi au mai avut o întâlnire pe 1 februarie, imediat după adoptarea controversatei OUG 13 şi declanşarea protestelor de stradă.
Ieri, în Parlament - mai exact în comisia juridică din Senat - urmă să se discute un proiect de lege iniţiat de liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, care vizează modificarea Statutului judecătorilor şi procurorilor, astfel încât preşedintele ţării şi ministrul Justiţiei să fie scoşi din mecanismul de numire a şefilor din Justiţie. Discuţiile au fost amânate cu două săptămâni.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor