Dragnea: Alianţa PSD-ALDE merge înainte! Ponta a pornit o campanie contra mea

Alianţa la putere nu va pierde majoritatea în Parlament, indiferent de supărările lui Ponta şi Constantin, susţine Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Alianţa PSD - ALDE va "merge mai departe" şi va păstra majoritatea în Parlament, a dat marţi asigurări Liviu Dragnea, precizând că discuţiile privind situaţia alianţei au apărut pentru că Victor Ponta şi Daniel Constantin sunt supăraţi.

"Alianţa PSD ALDE, după alegeri, a plecat foarte bine. Acum apar aceste discuţii pentru că doi membri ai alianţei sunt supăraţi: Victor Ponta este supărat în PSD, Daniel Constantin e supărat în ALDE. Garantez că această alianţă va merge mai departe şi va păstra majoritatea în Parlament", a declarat Dragnea, preluat de Agerpres, la B1 TV.

Întrebat dacă alianţa ar putea rezista fără Ponta şi Constantin, Dragnea a opinat că fostul premier nu va pleca din PSD.

"În primul rând, nu cred că Victor pleacă din PSD, dar alianţa rămâne, pentru că e vorba de un întreg partid care are nişte obligaţii şi un Guvern. Alianţa PSD ALDE va putea să păstreze majoritatea", a adăugat Liviu Dragnea.

Cât despre Ponta, Dragnea a susţinut că acesta a generat şi întreţinut o campanie contra sa.

"Eu nu mă aflu în impas cu Victor Ponta. Probabil el cu mine.(...) Înainte de toate, eu regret faptul că de o bună bucată de vreme, Victor a generat şi întreţine o campanie publică împotriva mea. Este foarte greu să înţeleg de ce o face, dar este alegerea lui”, a afirmat Dragnea, citat de Gândul.

Întrebat ce interese are Ponta, Dragnea a susţinut că nu ştie, dar el este prietenul fostului premier.

"Eu tot nu pot fi duşmanul lui”, a insistat Dragnea, sugerând însă că Ponta ar fi vrut o funcţie. „Poate îl întrebaţi şi pe Sorin Grindeanu în sensul dacă a vrut sau nu vreo funcţie Victor. Am înţeles că au avut o discuţie sau mai multe discuţii”, a adăugat el.

Reamintim că în ultima vreme Victor Ponta a lansat numeroase critici la adresa lui Dragnea şi, mai nou, a dezvăluit chiar că pactul de coabitare cu Băsescu a fost negociat de actualul lider al PSD.