Dan Voiculescu, nemulţumit că nu are televizor la penitenciar

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)

La scurt timp după ce declară că nu se teme de condiţiile din puşcărie, căci a trăit cândva, cu doi copii şi soţia, într-o căsuţă mică, cu WC-ul în curte, Dan Voiculescu a fost "internat" la Rahova, iar viziunea sa despre viaţa la puşcărie s-a schimbat.

Închis în aceeaşi celulă cu profesorul Gheorghe Mencinicopschi, şi el pedepsit cu 8 ani de închisoare în dosarul privatizării frauduloase a ICA, Voiculescu a fost nemulţumit că nu a avut televizor în celulă şi a refuzat mâncarea oferită de instituţie.

Potrivit Realitatea, Voiculescu, în vârstă de 67 de ani, are un statut special, la fel şi Gheorghe Mencinicopschi, cei doi nefiind lăsaţi în celulă cu infractori de drept comun. Statutul special nu a venit însă la pachet şi cu un televizor.

Ajuns în camera de închisoare, fondatorul Antenelor a fost extrem de nemulţumit că nu avea televizor şi a cerut de urgenţă unul. Potrivit surselor din penitenciar citate de Realitatea, mogulul a fost şi mai dezamăgit când a aflat că nu va primi o plasmă de ultimă generaţie, ci un banal aparat cu tub, vechi de mulţi ani.

La ora mesei, Voiculescu a refuzat meniul instituţiei. "Greva foamei" în care a intrat mogulul s-a finalizat însă sâmbătă, când apropiaţi ai săi au venit la Rahova şi i-au adus apă, mâncare şi un geamantan cu haine.

Reamintim declaraţiile făcute de Voiculescu vineri, cu puţin timp înainte ca instanţa să pronunţe sentinţa de condamnare la 10 ani de închisoare cu executare: "Eu am un mare noroc, legat de circumstanţele astea. Până la 34 de ani, am stat cu soţia şi cu cei doi copii într-o cameră de 24 de metri şi WC-ul era în curte. Iarna nici nu vă povestesc cum era să te duci la toaletă prin zăpadă. În momentul în care ai trăit până la 34 de ani în aceste condiţii, eu nu cred că condiţiile de la penitenciar pot fi mai rele decât alea. Toaleta e înăuntru, nu afară, suntem 2-3 camarazi...", declara Voiculescu vineri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne