Lagerfeld şi Vera Wang laudă rochia purtată de Catherine

Rochia lui Catherine, ducesă de Cambridge, este "elegantă, şic", consideră Karl Lagerfeld (Dan Kitwood / Getty Images)
Epoch Times România
30.04.2011

Rochia lui Catherine, ducesă de Cambridge, este "elegantă, şic", consideră Karl Lagerfeld, în timp ce Vera Wang are şi ea are numai cuvinte de laudă.

"Este foarte drăguţă, relativ clasică, dar merge cu decorul, are o tentă a anilor '50", a spus creatorul german.

Şi Vera Wang, specialista supremă în rochii de mireasă, a admirat rochia lui Catherine, spunând: "Catherine a făcut rochia, nu rochia pe ea".

Creatoarea rochiei de mireasă a lui Catherine, ducesa de Cambridge, a spus că misiunea ce i-a fost încredinţată a fost "o experienţă unică în viaţă ". Sarah Burton, de la casa Alexander McQueen, a descris mireasa ca arătând "absolut uimitor".

Catherine are o rochie de mireasă cu mâneci lungi de dantelă, cu anchior.

Rochia este simplă, cu o trenă nu foarte lungă, rotunjită la margini.

Casa regală a informat că ducesa de Cambridge a ales rochia marcă Alexander McQueen pentru "frumuseţea, modul de realizare şi respectul casei pentru procesul de confecţionare a hainelor". "Kate Middleton a dorit ca rochia ei să combine tradiţia şi modernul cu viziunea artistică ce caracterizează activitatea casei Alexander McQueen".

Dantela aplicată, folosită pentru partea superioară şi pe fustă, a fost realizată de mână la Şcoala regală de cusătorese. S-a folosit tehnica Carrickmacross, apărută în Irlanda în 1820. Designul dantelei a încorporat trandafirul, ciulinele, narcisa galbenă şi trifoiul.

S-a folosit dantelă englezească Cluny şi dantelă Chantilly.

Toate celelalte materiale au fost aduse din şi furnizate de firme britanice. Alegerea materialelor a fost făcută după un îndelung studiu condus de Sarah Burton.

Voalul este făcut din straturi de tul din mătase, ivoriu, la capăt cu flori brodate de către echipa Şcolii regale de cusătorese. Voalul a fost prins de tiara Cartier, dată ducesei de către regină.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor