La summitul Guvernării Globale, şeful OMS cere "solidaritate globală" în jurul ONU pentru combaterea pandemiei
alte articole
Agenţia pentru sănătate publică a ONU continuă să transmită segmente ale propagandei Partidului Comunist Chinez, în ciuda faptului că la 7 luni de la izbucnirea pandemiei de virus Wuhan, lumea este încă bântuită de agentul patogen a cărui provenienţă şi mod de apariţie nu au fost încă elucidate.
Ultima declaraţie oficială a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii este că "politizarea" pandemiei de virus Wuhan nu a făcut decât să agraveze lucrurile - o temă pe care a aruncat-o în spaţiul public conducerea regimului comunist de la Beijing, în încercarea de a dilua responsabilitatea pentru pandemie şi de a răspunde la criticile preşedintelui american Donald Trump.
OMS a mai susţinut că ar fi nevoie stringentă ca guvernele lumii să consolideze regulamentele internaţionale de sănătate, iar directorul organizaţiei, Tedros Adhanom Ghebreyesus, vine şi cu soluţia: absenţa unei conduceri globale şi a unităţii în lupta împotriva virusului Wuhan ar reprezenta adevărata ameninţare, mai mare decât epidemia în sine.
Tedros Adhanom Ghebreyesus nu doreşte să dezvolte această afirmaţie, însă OMS a fost criticată de "anumite" state membre, în special de Statele Unite ale Americii, care au spus că este o organizaţie prea slabă, prea lentă şi prea „dedicată Chinei” în eforturile depuse pentru limitarea pandemiei virusului Wuhan.
Declaraţia lui Tedros Adhanom Ghebreyesus este asemănătoare cu cea a lui Gordon Brown, fost premier al Marii Britanii, care, la începutul primăverii, opina că lumea ar trebui să-şi unească forţele pentru a lupta împotriva flagelului dând puteri sporite organizaţiilor globaliste (ONU, OMS), prin cedarea de suveranitate.
Având în vedere controlul pe care regimul comunist de la Beijing îl are în cadrul ONU şi al agenţiei sale de sănătate, acest lucru ar însemna, practic, cedarea unor drepturi suverane Chinei comuniste.
Însă OMS este ţinta criticilor internaţionale pentru că a servit, cel puţin în lunile ianuarie şi februarie, la transmiterea propagandei şi intereselor Chinei în cadrul comunităţii internaţionale, deseori acţionând contrar statutului său.
Unele state membre au cerut o anchetă privitoare la acţiunile OMS în timpul pandemiei, iar Australia a cerut ca OMS să aibă mai multe prerogative, care să îi permită să reacţioneze mai repede în situaţii de criză sanitară.
„Lumea are nevoie disperată de unitate naţională şi de solidaritate globală. Politizarea pandemiei a exacerbat-o”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus la un forum medical – World Government Summit – organizat online de emiratul Dubai.
„Cea mai mare ameninţare cu care ne confruntăm acum nu este virusul în sine, ci absenţa unei solidarităţi globale şi a unei conduceri globale”, a adăugat el.
Directorul OMS nu a precizat ce doreşte schimbat din regulamente, adăugând doar că acestea trebuie să fie „coordonate, predictibile, transparente, generalizate şi cu finanţare flexibilă” pentru a putea fi pe deplin implementate.