Klaus Iohannis nuanţează declaraţiile despre numele partidului ce va rezulta din fuziunea PNL-PDL

Congresul PNL, 22-23 Febroarie 2013, Bucureşti,România. În imagine, Klaus Iohannis
Congresul PNL, 22-23 Febroarie 2013, Bucureşti,România. În imagine, Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Klaus Iohannis, noul preşedinte al PNL, revine asupra declaraţiilor făcute sâmbătă, la Congresul Partidului Naţional Liberal, unde a afirmat că PDL-ul este de acord ca numele partidului ce va rezulta din fuziunea cu naţional liberalii să fie PNL.

"Afirmaţia că PDL acceptă numele de PNL pentru noul partid a fost concluzia mea, în urma multor discuţii formale şi informale", a scris Iohannis, duminică pe pagina sa de Faceboook.

După reacţiile virulente ce au urmat anunţului făcut de Iohannis sâmbătă, la Congresul PNL, unde a dat drept sigur faptul că noul partid rezultat din fuziunea cu PDL va prelua numele PNL, primarul Sibiului încearcă să-şi nuanţeze poziţia, reamintindu-le democrat-liberalilor că miza fuziunii este redefinirea scenei politice româneşti, dominată actualmente de PSD:

"Cel mai puternic proiect politic al anului 2014 este unificarea dreptei, fuziunea dintre PNL şi PDL. Înţeleg şi respect sensibilitatea unor colegi din PDL legată de nume şi identitate. Nu am dorit în niciun fel să lezez această sensibilitate. Afirmaţia că PDL acceptă numele de PNL pentru noul partid a fost concluzia mea, în urma multor discuţii formale şi informale. Sunt convins că noi, PNL, împreună cu PDL, vom realiza acest proiect, redefinind astfel scena politică."

Noul preşedinte al PNL mai cere în postarea sa pe Facebook ca procesul fuziunii să nu fie perturbat de "teme conflictuale false", important în această fuziune fiind nu numele, ci crearea unui mare partid al dreptei:

Nu cred că în procesul fuziunii trebuie să introducem teme conflictuale false. Fuziunea noastră trebuie să însemne marele partid al dreptei româneşti, o construcţie doctrinară şi organizatorică solidă, capabilă să câştige alegeri. Asupra acestor aspecte trebuie să ne concentrăm", a susţinut Iohannis, într-o postare pe Facebook.

Reamintim că sâmbătă, Iohannis a declarat la Congresul PNL, că PDL acceptă ca noua formaţiune, rezultată din fuziunea celor două partide să se numească PNL. Anunţul său a stârnit reacţii dure din partea lui Emil Boc şi a lui Cezar Preda, care a avertizat că Iohannis va avea probleme cu PDL-ul. Şi Cătălin Predoiu, prezidenţiabilul democrat-liberalilor, a reacţionat dur, dezavuând declaraţiile lui Iohannis, pe care le-a catalogat premature şi lipsite de respect, având în vedere că nu reprezintă o hotărâre agreată de Comisia bipartită de negociere PDL-PNL

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne