Emil Boc: "PDL are un blazon de apărat"

Emil Boc
Emil Boc (Epoch Times România)

Fostul preşedinte al PDL Emil Boc s-a declarat sâmbătă în favoarea unei comasări a partidului său cu PNL-ul, în detrimentul unei fuziuni prin absorbţie, astfel încât istoria PDL, partid care "are un blazon de apărat", să nu fie ştearsă cu buretele.

"Nu fac parte din nicio structură de conducere a partidului, cu alte cuvinte părerea mea nu contează. Punctul meu de vedere este şi rămâne că PDL are un blazon de apărat, a dat de două ori preşedintele României, a dat vreo trei primari generali ai Capitalei, a avut Guvern şi din acest punct de vedere cred că nu ar trebui ştearsă cu buretele istoria Partidului Democrat Liberal. O soluţie de comasare, nu prin absorbţie, ci de comasare cu un nume nou ar fi soluţia rezonabilă pentru ceea ce înseamnă, din punctul meu de vedere, strict personal, viziunea PDL'', a declarat Emil Boc.

Declaraţiile fostului premier PDL au fost făcute în ziua în care Congresul Naţional al PNL a votat în favoarea unei fuziuni PNL-PDL. Imediat după ce a fost ales în funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, Iohannis le-a declarat colegilor că este în măsură să confirme că "PDL a acceptat" că noua formaţiune politică rezultată din fuziunea cu liberalii să se numească PNL.

"Vreau să vă spun ceva ce nu a spus nimeni, sunt în poziţia să vă confirm că PDL acceptă că noua formaţiune să se numească PNL", le-a transmis Klaus Iohannis liberalilor prezenţi.

Vasile Blaga i-a asigurat pe cei prezenţi că PDL-ul le este alături, "pregătit pentru o construcţie comună solidă

La eveniment a luat parte şi preşedintele PNL-ului, Vasile Blaga, preşedintele PDL, care i-a asigurat pe cei prezenţi că PDL-ul le este alături, "pregătit pentru o construcţie comună solidă."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne