Emil Boc: "PDL are un blazon de apărat"

Emil Boc
Emil Boc (Epoch Times România)

Fostul preşedinte al PDL Emil Boc s-a declarat sâmbătă în favoarea unei comasări a partidului său cu PNL-ul, în detrimentul unei fuziuni prin absorbţie, astfel încât istoria PDL, partid care "are un blazon de apărat", să nu fie ştearsă cu buretele.

"Nu fac parte din nicio structură de conducere a partidului, cu alte cuvinte părerea mea nu contează. Punctul meu de vedere este şi rămâne că PDL are un blazon de apărat, a dat de două ori preşedintele României, a dat vreo trei primari generali ai Capitalei, a avut Guvern şi din acest punct de vedere cred că nu ar trebui ştearsă cu buretele istoria Partidului Democrat Liberal. O soluţie de comasare, nu prin absorbţie, ci de comasare cu un nume nou ar fi soluţia rezonabilă pentru ceea ce înseamnă, din punctul meu de vedere, strict personal, viziunea PDL'', a declarat Emil Boc.

Declaraţiile fostului premier PDL au fost făcute în ziua în care Congresul Naţional al PNL a votat în favoarea unei fuziuni PNL-PDL. Imediat după ce a fost ales în funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, Iohannis le-a declarat colegilor că este în măsură să confirme că "PDL a acceptat" că noua formaţiune politică rezultată din fuziunea cu liberalii să se numească PNL.

"Vreau să vă spun ceva ce nu a spus nimeni, sunt în poziţia să vă confirm că PDL acceptă că noua formaţiune să se numească PNL", le-a transmis Klaus Iohannis liberalilor prezenţi.

Vasile Blaga i-a asigurat pe cei prezenţi că PDL-ul le este alături, "pregătit pentru o construcţie comună solidă

La eveniment a luat parte şi preşedintele PNL-ului, Vasile Blaga, preşedintele PDL, care i-a asigurat pe cei prezenţi că PDL-ul le este alături, "pregătit pentru o construcţie comună solidă."