Cezar Preda îl pune la punct pe Iohannis: "de astăzi va avea o problemă cu PDL-ul!"

Cezar Preda, PDL, conferinţă de presă
Cezar Preda, PDL, conferinţă de presă (Epoch Times România)

Deputatul PDL Cezar Preda îl critică dur pe noul preşedintele PNL, Klaus Iohannis, după ce acesta a anunţat sâmbătă, în cadrul Congresului liberalilor, că denumirea noii formaţiuni rezultate în urma fuziunii cu PDL va fi PNL.

"Vreau să vă spun ceva ce nu a spus nimeni, sunt în poziţia să vă confirm că PDL acceptă ca noua formaţiune să se numească PNL", le-a transmis Klaus Iohannis liberalilor, după ce a fost ales preşedinte al partidului iar Congresul Naţional a votat în favoarea fuziunii PNL-PDL.

În replică, Cezar Preda a declarat pentru Agerpres: "Nu ştiu cine i-a promis domnului Iohannis şi nu ştiu cine l-a mandatat să preia PDL la cheie, dar de astăzi va avea o problemă cu PDL-ul".

În opinia lui Preda, "un proiect de dreapta ar fi fost minunat, dar nu în felul în care îl vede domnul Iohannis":

"Domnia sa, care se pricepe la afaceri imobiliare, vede fuziunea cu PDL la fel cum se pricepe mai bine. Adică PNL cel vechi deja executat silit pentru datorii la chirii şi datorii de campanie se pricopseşte cu partidul la cheie care, la Buzău, are două sedii proprii şi toate datoriile sunt achitate la zi", a declarat Preda, persiflând priceperea la imobiliare a lui Iohannis, acuzat că a dobândit ilegal două imobile în Sibiu, de pe urma cărora a încasat zeci de mii de euro chirii din ele.

În opinia lui Preda, "un proiect de dreapta ar fi fost minunat, dar nu în felul în care îl vede domnul Iohannis"

Cezar Preda a mai precizat că este posibil ca, în aceste condiţii, să se înregistreze şi alte plecări din PDL.

La rândul lui, prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a afirmat sâmbătă, pe contul său de Facebook, că nu ştie de la cine are mandat Iohannis să facă acest anunţ, dar de la el nu are.

S-a stabilit că orice chestiune se va discuta şi negocia instituţional în comisie (Comisia bipartită de negociere PDL-PNL). Nu e corect să aflăm de la televizor lucruri care se doresc a ne fi impuse. Regret şi dezavuez această manieră care denotă lipsa de respect pentru parteneri. Cum spunea Vasile Blaga, 'nu vom oferi PDL pe tavă'", a adăugat Predoiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne