Klaus Iohannis întâmpinat la Chişinău cu harta României Mari. Vlad Bileţchi: Vrem să trăim într-un stat unitar român

Vlad Bileţchi la preşedinţia RM
Vlad Bileţchi la preşedinţia RM (Captură Foto)
Maria Maevschi
29.12.2020

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a ajuns marţi, 29 decembrie, pentru prima dată în ultimii 5 ani, la Chişinău, într-o vizită oficială la invitaţia preşedintei Republicii Moldova, Maia Sandu. În drum spre preşedinţia Republicii Moldova, Iohannis a fost întâmpinat de mai mulţi susţinători, membri ai ONG-ului „UNIREA-ODIP”, care au venit cu steaguri româneşti şi cu o hartă a României Mari.

Participanţii la eveniment au scandat în faţa preşedinţiei de la Chişinău: „România n-a avut graniţă la Prut”, „România nu uita, Basarabia e a ta”, „Trăiască, trăiască, trăiască şi înflorească, Moldova, Ardealul şi Ţara Românească”.

Potrivit preşedintelui „UNIREA-ODIP”, Vlad Bileţchi, această vizită este una de bun augur pentru Republica Moldova, semnificând dezgheţarea relaţiilor dintre cele două state româneşti.

„Odată cu debarcarea regimului Dodon sperăm că această vizită va constitui un punct de reper în încălzirea şi fructificarea relaţiilor dintre Republica Moldova şi România. Am venit aici sugestiv cu o hartă a României Mari care simbolizează unitatea de cultură, limbă şi istorie pe care le avem cu statul român.

Republica Moldova nu este diasporă, Republica Moldova este al doilea stat românesc şi sperăm că acest mesaj de astăzi, pe care îl transmitem împreună cu toţi aceşti oameni, cu drapele tricolor, va fi văzut şi auzit la Bucureşti, pentru că la Chişinău se simte româneşte, se vorbeşte româneşte şi se vrea a trăi într-un stat unitar român”, a declarat pentru presă Vlad Bileţchi.

Totodată, acesta a menţionat că participanţii le eveniment au venit şi cu o scrisoare deschisă adresată preşedintelui României şi întregului popor român prin intermediul căreia au ţinut să mulţumească pentru toate ajutoarele şi asistenţa acordate Republicii Moldova, cum ar fi reparaţia grădiniţelor şi şcolilor, reparaţia celor mai importante edificii de cultură şi istorie, salvarea vieţilor omeneşti prin intermediul programului SMURD.

De asemenea, Bileţchi a punctat că în scrisoare sunt stipulate şi câteva revendicări care să accelereze ritmul de apropiere a celor două maluri de Prut:

- şedinţele comune de Guvern;

- şedinţele comune de Parlament;

- punctele de frontieră comună;

- anularea interdicţiei aplicate lui George Simion;

- unirea tuturor teritoriilor româneşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor