Joe Biden, avertisment dur: Nu trebuie să îi permitem Rusiei să redeseneze harta Europei

Vicepreşedintele Americii, Joe Biden. la ceremonia de la Pentagon.
Vicepreşedintele Americii, Joe Biden. la ceremonia de la Pentagon. (Brendan Smialowski / Getty Images)

Vicepreşedintele american Joseph Biden a transmis vineri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Bruxelles, un mesaj ferm Federaţiei Ruse: Statele Unite nu vor permite Kremlinului să redeseneze harta Europei, titrează NBC News.

"Preşedintele Putin continuă să solicite noi planuri de pace în timp ce trupele sale sunt desfăşurate pe teritoriul ucrainean. El ignoră absolut toate acordurile semnate de ţara sa. Acesta este un moment în care Statele Unite şi Europa trebuie să fie unite şi ferme. Nu trebuie să îi permitem Rusiei să redeseneze harta Europei, pentru că exact asta face", a declarat Joe Biden.

Totodată, Joe Biden a acuzat Rusia că "agravează în continuare conflictul prin trimiterea de mercenari în tancuri" şi de soldaţi peste graniţă, soldaţi care nu au însemne de identificare pe uniforme.

Vicepreşedintele american a subliniat importanţa solidarităţii dintre SUA şi Uniunea Europeană în această chestiune: "Ucraina are nevoie de asistenţa noastră financiară şi de sprijin pentru reforme. Chiar şi în faţa acestui atac militar cu care se confruntă în timp ce continuă reformele".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe