Grecia va susţine eforturile Moldovei pe parcursul său de integrare europeană

. (Photos.com)
Tatiana Chiriac
12.02.2014

Grecia, care actualmente deţine preşedinţia Uniunii Europene (UE), va susţine eforturile Moldovei pe parcursul său de integrare şi familiarizare cu valorilor europene. Despre aceasta a comunicat marţi, în cadrul întrevederii cu prim-ministrul Iurie Leancă ministrul Apărării al Greciei, Dimitrios Avramopoulos, care se află la Chişinău cu o vizită de două zile.

Potrivit serviciului de presă al guvernului, diplomatul şi-a exprimat convingerea că militarii moldoveni, care în curând vor pleca în Cosovo pentru a participa la operaţiuni cu caracter pacificator, sunt în stare să contribuie la consolidarea securităţii regionale.

Iurie Leancă a mulţumit Grecia pentru ajutorul acordat Moldovei, în special, în domeniul apărării, menţionând că 47 de ofiţeri ai Republicii Moldova şi-au făcut studiile în instituţiile de învăţământ superior din Grecia.

Vizita sa Avramopoulos şi-a început-o luni cu vizitarea Ministerului Apărării Republicii Moldova, unde, fiind însoţit de colegul său moldovean, Vitalie Marinuţa, a fost familiarizat cu etapele de instruire a contingentului moldovean KFOR.

Marţi, de asemenea, ministrul Apărării al Greciei s-a întâlnit cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, şi cu speakerul parlamentului, Igor Corman.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor