Comisia de specialitate a Parlamentului European a votat abolirea vizelor pentru moldoveni

Plenul Parlamentului European, 14 ianuarie 2014. (FREDERICK FLORIN / AFP / Getty Images)
Ana Chitoroagă
12.02.2014

Raportul privind liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii din Republica Moldova a fost votat în cadrul Comisiei pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE).

Membrii Comisiei pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne din cadrul Parlamentului European au votat astăzi abolirea vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova. Astfel raportul de eliminare a vizelor a obţinut 45 de voturi pentru, 2 împotrivă, iar unul dintre membri s-a abţinut.

Prim-ministrul Iurie Leancă salută decizia de astăzi a Comisiei pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE) din cadrul Parlamentului European privind votarea Raportului cu privire la scoaterea vizelor de călătorie pentru cetăţenii Republicii Moldova.

Şeful Cabinetului de miniştri a primit vestea chiar în timpul şedinţei Guvernului şi a fost aplaudată de către toţi cei prezenţi în sală.

„Pe 25 februarie ne aşteptăm la votul în Parlamentul European şi în luna martie la cel al Consiliului miniştrilor de justiţie şi afaceri interne, deci iată nu ne-a rămas mult până în momentul în care cetăţenii noştri vor avea şansa să călătorească fără vize, fără cozi, fără intermediari şi să vadă cu ochii proprii ce înseamnă un nivel de viaţă, de stabilitate şi securitate în Uniunea Europeană", a spus Premierul.

Potrivit europarlamentarului, decizia privind viitorul poporului Republicii Moldova va depinde, de asemenea, şi de rezultatul alegerilor parlamentare şi, desigur, de semnarea Acordului de Asociere între UE şi Moldova. „UE va monitoriza îndeaproape evoluţiile, în special în lumina protestelor din Ucraina, care durează de câteva luni în urma refuzului de a semna Acordul de Asociere”, a mai subliniat Tanja Tajon.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor