Ion Sturza: Nici Dodon prezident, nici popii cu stea în frunte nu mă reprezintă

Deşi, CCM a luat act de implicarea agresivă a Bisericii Ortodoxe în scrutinul prezidenţial, a doua zi Dodon efectuează o vizită la Bălţi şi se întâlneşte cu preoţi afirmând că valorile creştine sunt fundamentul statalităţii. În replică, Sturza a afirmat că oamenii rămaşi în Moldova sunt ostatici.
Ştefan Sârbu
15.12.2016

alte articole

Ion Sturza (Facebook.com / jcichisinau)
Ştefan Sârbu
15.12.2016

După întâlnirea din 14 decembrie a lui Igor Dodon cu un sobor de preoţi ai Episcopiei Bălţi, dar şi cu Episcopul de Bălţi şi Făleşti, Markel şi postarea pe contul său de socializare a mai multor poze de grup cu reprezentanţii Mitropoliei Moldovei, Ion Sturza a venit cu o replică pe pagina sa de Facebook la adresa preşedintelui ales în care afirma că, “am ajuns să o vedem şi pe aceasta – o fotografie colectivă a popimii moldoveneşti, cu stea în frunte...”

“Şi nu cea de la Betleem. Cea roşie, comunistoidă. Steaua cu care s-au închis lăcaşele de cult , iar credincioşii au fost surghiuniţi în Siberia. Ce să zic, cinism şi perfidie maximă! „Slujitorii” bisericii ortodoxe moldoveneşti de rit moscovit s-au pus în rând să pupe mâna noului „domn”, miruit de ei. Se schimbă puterea, se schimbă şi domnul lor…”

“Ce putem face?”, s-a întrebat retoric Ion Sturza. Să ne rugăm pentru sănătatea mai marilor acestei ţări... Dacă nu ne conformăm, riscăm să fim ostracizaţi. Un fundamentalism retrograd şi primitiv, în numele banilor şi puterii. Dar să ştiţi că sunt şi alţi părinţi slujitori, călugări şi călugăriţe, fraţi, mulţi la număr, care şi-au dedicat pe bune viaţa rugăciunii pentru noi, cei păcătoşi. Pe ei nu îi găsiţi în acest portret „falnic”.

În concluzie, Sturza menţionează că popii din „portret” (poză n.r.) sau Dodon prezident (preşedinte n.r.) nu îl reprezintă şi mulţumeşte că împreună cu familia au opţiunea, de a trăi în ţări libere. “Dar ce facem cu oamenii care au rămas în Moldova şi sunt ostaticii celor fără de frică de Dumnezeu?..”

Notabil este faptul că potrivit hotărârii Curţii Constituţionale a Moldovei (CCM) de validare a alegerilor din 13 decembrie, Curtea a reţinut implicarea Bisericii Ortodoxe în desfăşurarea scrutinului prezidenţial şi a emis o adresă Parlamentului prin care solicită instituirea unor mecanisme legale prompte prin care reprezentanţii cultelor implicaţi în campania electorală să poată fi pedepsiţi, iar activitatea cultului încetată.

CCM a acceptat argumentele candidatului la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, privind implicarea agresivă în cadrul alegerilor prezidenţiale a reprezentanţilor Mitropoliei Moldovei, care au utilizat un limbaj extremist, xenofob, homofob şi sexist în adresa sa. Curtea a menţionat că, aceste fapte au fost de notorietate publică şi sunt confirmate de rapoartele observatorilor naţionali şi internaţionali.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor