Iohannis: unirea dreptei va reuşi în pofida lui Tăriceanu

Unirea dreptei va reuşi în pofida lui Călin Popescu Tăriceanu şi a proaspăt constituitului său grup liberal, a explicat vineri seara Klaus Iohannis, preşedintele interimar al PNL, invitat la Realitatea TV.
Klaus Iohannis şi Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
14.06.2014

Unirea dreptei va reuşi în pofida lui Călin Popescu Tăriceanu şi a proaspăt constituitului său grup liberal, a explicat vineri seara Klaus Iohannis, preşedintele interimar al PNL, invitat la Realitatea TV.

Liberalii care au luat parte la evenimentul de constituire a Grupului de iniţiativă a lui Tăriceanu au comis o eroare fundamentală şi au dat dovadă de o lipsă de etică politică întorcându-se împotriva partidului care i-a promovat, a declarat Iohannis:

"Ce s-a întâmplat acolo a fost, în esenţă, o eroare fundamentală, din două motive. Majoritatea acestor oameni care s-au afişat acolo şi au vrut să dea PNL-ului lecţii sunt oameni care au primit foarte mult de la partid, oameni care au primit demnităţi publice importante: prim ministru, miniştri, parlamentari... Nu le-au primit numai pentru că au muncit, ci pentru ca partidul a dorit să le dea aceste demnităţi. Ori chiar aceşti oameni n-ar fi trebuit, dacă ar fi respectat o minimă etică politică, să iasă şi să se întoarcă împotriva partidului, sau să dea partidului lecţii fiindcă liberalismul nu a fost şi nu e sub asediu sau în pericol în ultimii 139 de ani în interiorul PNL, iar deciziile care s-au luat s-au luat în organismele statutare legale ale partidului." a declarat Iohannis.

În ceea ce priveşte eternele critici ale lui Tăriceanu şi celor ce l-au urmat la adresa modului în care se iau deciziile în PNL - Tăriceanu acuzând adesea că atât decizia ieşirii liberalilor de la guvernare şi din USL cât şi aderarea la PPE, formaţiunea majorităţii în Parlamentul European s-au făcut fără consultarea membrilor de partid - primarul Sibiului a opinat că nemulţumirea faţă de anumite decizii luate în partid nu dă nimănui dreptul de a se întoarce împotriva partidului:

"Decizia de a merge spre PPE nu au luat-o Antonescu şi Iohannis la o cafea, ci a fost luată în Delegaţia permanentă aproape în unanimitate. Fuziunea cu PDL-ul, dorinţa de a realiza o dreaptă unită în România după 24 de ani nu e o idee venită aiurea de undeva, este un concept care a fost discutat şi aprobat în delegaţia permanentă şi va fi supus Congresului. Dacă unii dintre actualii sau foştii noştri colegi au altă opinie este dreptul lor, dar nu cred că este dreptul lor să se întoarcă împotriva partidului fiindcă ei nu vor aşa! E totuşi un partid care respectă democraţia, şi dacă s-a votat, s-a terminat discuţia!", a afirmat Klaus Iohannis.

Referindu-se la cei ce i s-au alăturat lui Tăriceanu în demersul fragmentării PNL, demers alimentat de PSD care se teme de unificarea dreptei, Klaus Iohannis a explicat că aceştia sunt oameni nemulţumiţi, cu frustrări şi fără mare influenţă în cadrul structurilor teritoriale ale partidului, iar unificarea dreptei va reuşi:

"În ceea ce priveşte oamenii care au fost acolo, trebuie să vedem foarte clar că unii dintre ei sunt oameni care au plecat din partid, nemulţumiţi din varii motive. Sunt oameni care au fost daţi afară din partid şi sunt oameni care au anumite nemulţumiri, sunt oameni cu anumite frustrări... Niciun lider de judeţ nu a fost acolo. Şi atunci despre ce vorbim? E un grup de oameni care a fost adunat de PSD. Este un vehicul cvasi-politic alimentat şi împins în faţa de PSD fiindcă le e teamă de ce se întâmplă în PNL. Noi o să reuşim unificarea dreptei! Este o spaimă de-a lor!", a afirmat Iohannis.

Cât despre premierul Ponta, cel care l-a făcut pe Tăriceanu preşedinte al Senatului după plecarea din PNL, Iohannis s-a declarat convins că acesta se teme de unificarea dreptei: "Cine nu s-ar teme dacă vede că ceilalţi, în loc să se lupte între ei, se unifică şi rezultă un partid puternic? Încearcă tot felul de lucruri prin care să încetinească această mişcare." a concluzionat liderul PNL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor