Iohannis: Unii politicieni au ieşit la TV ca în desenele animate, au ţopăit cu abordări populiste

Dacă ne apucăm doar din patru în patru ani, în ajunul alegerilor, să discutăm despre unire, despre Justiţie, nu ne facem niciun bine, a atras atenţia preşedintele Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
26.10.2016

În spaţiul public s-a discutat mult despre atacurile la adresa şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, apoi pe tema căsătoriile gay şi cel mai recent pe tema unirii. Întrebat la Adevărul Live dacă sunt acestea temele care trebuie discutate în campania electorală, preşedintele a replicat că "acestea sunt problemele României, însă nu este bine să se discute în cheia electoralist-populistă".

"Aceste teme trebuie discutate de societatea românească, de politica românească. Trebuie să discutăm foarte aşezat care va fi abordarea României în chestiunea unificării cu Moldova. Trebuie să discutăm aşezat dacă vrem să ostracizăm minorităţi sau dacă vrem să-i integrăm pe toţi. Dacă vrem o Justiţie puternică care îi rade pe vinovaţi sau dacă vrem un amestec.

Cu siguranţă aţi urmărit mitingul unionist. Unii politicieni au ieşit la TV ca în desenele animate, au ţopăit cu abordări populiste. Nu aşa rezolvăm problema. Trebuie să o rezolvăm cu calm, cu un plan pe termen lung. Dacă ne apucăm doar din patru în patru ani, în ajunul alegerilor, să discutăm despre unire, despre Justiţie, nu ne facem niciun bine", a continuat Iohannis.

Potrivit preşedintelui, în campania electorală trebuie să discutăm despre guvernare, despre Parlament, despre dezvoltare economică, despre simplificarea administraţiei, iar după alegeri partidele trebuie să vină cu soluţii reale, nu cu poveşti de TV.

"Soluţia stă în programe solide, convingătoare, care vin să explice alegătorului ce va fi dacă partidul x câştigă. Un om care deja se apropie de pensie, vrea să audă la TV ce spune partidul respectiv despre pensie: la ce vârstă, în ce condiţii îi va fi asigurată pensia. Un şomer vrea să audă dacă primeşte ajutor de şomaj, dar mai ales ce îi propune partidul respectiv despre găsirea unui loc de muncă. Investitorii vor o Românie predictibilă.

Nu să venim în ajun de alegeri să schimbăm toată arhitectura taxelor şi a impozitelor pentru că unul crede că aşa dă bine la popor. Dă foarte prost. Cum îşi imaginează cineva că această chestiune se rezolvă într-o săptămână renunţând la taxa radio-TV? Această modalitatea heirupistă este fundamental greşită", a subliniat Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor