Primăria Gabrielei Firea pregăteşte pomeni pentru jurnalişti: acces gratuit la teatru şi parcări "moca"

Primăria Capitalei a pregătit un proiect de hotărâre care prevede că jurnaliştii vor putea intra fără să plătească la teatre, circ etc. şi vor putea folosi parcările publice fără să scoată vreun ban din buzunar.
Loredana Diacu
26.10.2016

alte articole

Gabriela Firea(senator PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)
Loredana Diacu
26.10.2016

Primăria Bucureşti pregăteşte "o pomană" pentru ziarişti: parcări gratuite şi întrări fără bani la teatru, relatează hotnews. Concret, la cererea Asociaţiei Presei Române - o "asociaţie fantomă" -, instituţia condusă de Gabriela Firea a emis un proiect de hotărâre ce va fi discutat luni de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), proiect ce prevede că jurnaliştii vor avea acces gratuit la spectacolele instituţiilor de cultură aflate în subordinea municipalităţi (teatre, circ etc.) şi vor putea utiliza gratuit parcările publice.

Municipalitatea îşi motivează iniţiativa susţinând că "prin facilitarea accesului reprezentanţilor mass- media se are în vedere creşterea gradului de popularizare a activităţilor culturale proprii ale municipiului Bucureşti, sporirea valorii activităţii instituţiilor de cultură şi a prezenţei lor permanente în spaţiul citadin, cu luarea în considerare a influenţei progresive a mijloacelor de comunicare mass-media în educarea şi cultivarea locuitorilor în stimularea consumului cultural de calitate şi în dezvoltarea culturală a oraşului pe termen mediu şi lung."

Revenind la cei care au cerut PMB această gratuitate, cererea este semnată de preşedintele Asociaţiei Presei Române, conf. univ. dr. Ştefan Ciochinaru - realizator Radio România Bucureşti. Din asociaţie mai fac parte: Octavian Andronic - Director AmosNews; Lucian Avramescu - Director AMPress; Florian Goldstein - Director general "Bursa"; Octavian Stireanu - Director fondator "AZI".

Asociaţia Presei Române susţine, în scrisoarea adresată municipalităţii, că jurnaliştii ar fi avut acces gratuit în parcările primăriei până în primăvară anului 2016, când a fost stopat.

Vestea despre intenţia primăriei de a-i "cadorisi" pe jurnalişti cu parcări gratuite şi acces fără bani la teatre - asta după ce, nu demult, Iohannis a promulgat o lege care introduce pensii speciale pentru jurnaliştii înscrişi în "uniuni ale creatorilor recunoscute ca fiind de utilitate publică" - a stârnit deja reacţii pe reţelele sociale şi nu dintre cele mai apreciative.

"CGMB va vota mizeria, bag mâna-n foc, tocmai pentru a induce în opinia publică ideea că jurnaliştii sînt nişte fomişti de doi lei care se bucură la parcare gratis prin oraş, nişte noi privilegiaţi, nişte ştabi. E o simplă tentativă evidentă de a decredibiliza şi fărâma care-a mai rămas onestă din breasla asta devenită o mocirlă, înainte de campania electorală", scrie, pe Facebook, jurnalistul de investigaţie Ovidiu Vanghele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor