Iohannis: "Regretăm profund tragediile care au avut loc în Marea Mediterană"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, în cadrul unei scurte conferinţe de presă susţinută pe aeroportul Henri Coandă, înainte de plecarea la reuniunea extraordinară a Consiliului European, că ţara noastră susţine strategia de apărare a Uniunii Europene, adăugând totodată că regretă tragediile petrecute recent în Marea Mediterană.
Andrei Pricopie
23.04.2015

alte articole

Klaus Iohannis (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
23.04.2015

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, în cadrul unei scurte conferinţe de presă susţinute pe aeroportul Henri Coandă, înainte de plecarea la reuniunea extraordinară a Consiliului European, că ţara noastră susţine strategia de apărare a Uniunii Europene, adăugând totodată că regretă tragediile petrecute recent în Marea Mediterană.

Reuniunea extraordinară a Consiliului European a fost convocată de preşedintele forului, Donald Tusk, după ce în ultima săptămână nu mai puţin de 1.000 de persoane s-au înecat în Marea Mediterană în timp ce încercau să ajungă din nordul Africii în Italia.

"Regretăm profund tragediile care au avut loc şi susţinem eforturile de îmbunătăţire a utilizării instrumentelor de care dispune Uniunea Europeană, în domeniu, pentru a evita repetarea unor astfel de situaţii, pentru a evita pierderile de vieţi omeneşti. În esenţă, se va discuta despre măsurile pe care UE şi statele membre le pot lua pentru a ameliora situaţia generată de fluxurile migratorii din această regiune.

Se conturează câteva direcţii de acţiune: stoparea traficului de fiinţe umane inclusiv prin anihilarea reţelelor de traficanţi prin capturarea şi distrugerea capacităţilor ilegale de transport, consolidarea eforturilor pentru salvarea celor în pericol pe mare, întărirea cooperării cu statele de origine şi de tranzit şi în final sprijinirea statelor membre care sunt cele mai afectate", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, citat de B1 Tv.

Nu în ultimul rând, şeful statului a subliniat că este nevoie de măsuri credibile în sprijinul dezvoltării economice a ţărilor de origine ca soluţie pe termen lung de prevenire a migraţiei ilegale.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor