Inundaţiile puternice din China au afectat peste două milioane de persoane

Inundaţii în China (Captură Weibo)
Ilya Ivanov
16.09.2014

De două săptămâni, în regiunile centrale din China nu încetează să cadă ploi torenţiale care au provocat deja daune substanţiale.

Ploile abundente au început pe 1 septembrie şi s-au extins în provinciile Sichuan, Shaanxi, Hubei şi municipalitatea Chongqing.

Potrivit autorităţilor chineze, inundaţiile au afectat circa 819.000 de oameni în Sichuan, iar pe o suprafaţă de 5.200 de hectare recolta a fost distrusă complet.

În provincia Shaanxi, 575.000 de localnici au fost afectaţi, 6 persoane au murit şi una a fost dată dispărută. Pe un teritoriu de aproximativ 30.000 de hectare au fost afectate serios culturile agricole.

În provincia Hubei dezastrul a afectat 479.800 de oameni; 6 persoane şi-au pierdut viaţa şi una a dispărut.

În Chongqing, 212.200 de persoane au fost afectate de ploile abundente, 42 de persoane au murit şi 19 au fost declarate dispărute. Ploile continuă să facă ravagii. La 13 septembrie, în districtul Hechuan a fost emis cod roşu, adică alerta cu cel mai înalt grad de risc.

În unele regiuni din Sichuan şi Shaanxi, timp de o săptămână au căzut 300 milimetri de precipitaţii, iar în unele sate – peste 600 mm. Au fost distruse şi deteriorate drumuri, poduri, case, linii electrice şi conducte de apă.

În Tongjiang, provincia Sichuan, ploile au cauzat peste 1.100 de alunecări de teren, fiind avariate 50 de drumuri cu o lungime totală de peste 250 km. La momentul actual, în judeţul cu o populaţie de 250.000 de oameni nu funcţionează reţelele de transport şi comunicaţii. Localnicii spun că nu au mai văzut asemenea ravagii în ultimii 70 de ani.

"Practic tot satul a fost înghiţit de ape. Nivelul acesteia este de un metru. Suprafaţa drumurilor a fost spălată complet. Nici nu poţi merge pe ele, cu atât mai mult să circuli", a declarat pentru The Epoch Times locuitorul unui sat din judeţul Tongjiang, pe nume Chen.

Potrivit prognozelor meteo, precipitaţiile de intensitate mare şi medie vor continua să cadă şi în următoarele zile, în special în partea de nord a ţării, unde vor cuprinde provinciile Anhui, Henan, Shandong şi Jiangsu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor