Început unionist de nou an la Vaslui. Mii de români vor cere un pod al bunăstării la Fălciu

Unioniştii vor marca trecerea în noul an prin întinderea unui steag de 100 de metri peste Prut. Acestui pod simbolic, tricolor, ar trebui să îi urmeze unul de piatră, dorit de cetăţeni şi construit de autorităţi, transmit organizatorii evenimentului.
Parada militară consacrată Zilei de 1 Decembrie, comemorarea a 95 de ani de la Marea Unire din 1918
Parada militară consacrată Zilei de 1 Decembrie, comemorarea a 95 de ani de la Marea Unire din 1918 (Epoch Times România)

Mii de români vor marca intrarea în Anul Centenarului Marii Uniri prin întinderea unui steag de 100 de metri peste Prut, în localitatea Fălciu din judeţul Vaslui. Startul evenimentului va fi dat duminică, la ora 14:00, din faţa primăriei, unioniştii urmând să îşi petreacă prima zi din an lângă Prutul care încă separă Basarabia de ţara mamă, informează Platforma Unionistă Acţiunea 2012.

1 ianuarie la Prut
1 ianuarie la Prut (Acţiunea 2012)

Prin acest eveniment, Platforma Unionistă Acţiunea 2012 se alătură demersurilor autorităţilor locale din proximitatea Prutului şi cere Guvernului de la Bucureşti să iniţieze construcţia podului de la Fălciu, care face legătura cu Republica Moldova. Podul rutier din localitatea vasluiană a fost distrus la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, iar cel feroviar a fost scos din uz în urmă cu câţiva ani.

„Să avem din nou pod rutier la Fălciu nu este un moft, ci ar fi o mare şansă pentru comunitate să se dezvolte economic şi să aducă prosperitate în zonă. Investiţia de stat într-un pod rutier ar fi dublată de investiţii private care înseamnă noi locuri de muncă şi plusvaloare pentru economia locală. Pe o distanţă de 171 de kilometri cât măsoară graniţa judeţului Vaslui cu Republica Moldova există doar punctul de trecere Albiţa din comuna Drinceni”, a declarat Neculai Moraru, primarul din localitatea Fălciu.

Timp de zeci de ani, contactele directe dintre cetăţenii României şi cei din stânga Prutului au fost îngreunate. Dacă în 2011 a fost înlăturată sârma ghimpată de pe Prut, următorul pas firesc ar fi construcţia şi reabilitarea podurilor peste râul care astăzi este încă graniţă nedreaptă. Unirea înseamnă şi infrastructură comună, implicit şi poduri peste Prut”, a subliniat, la rândul său, George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

După acţiunea de la Prut, manifestanţii vor sărbători Revelionul printr-un concert, un spectacol de artificii în aer liber şi o masă bogată în bucate tradiţionale la Casa de Cultură din Fălciu, unde vor demara evenimentele din cadrul Centenarului Marii Uniri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne