Traian Băsescu: Niciun stat din lume nu a recunoscut neutralitatea R. Moldova

Aşa-zişii pro-europeni promit o intrare a R. Moldova în UE, ceea ce ar fi o minciună. Realist ar fi ca ţara să-şi vadă drumul spre Europa printr-o Unire cu România, afirmă fostul lider de la Cotroceni.
Traian Băsescu la întâlniri cu cetăţenii din R. Moldova
Traian Băsescu la întâlniri cu cetăţenii din R. Moldova (facebook.com)

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, preşedinte de onoare al Partidului Unităţii Naţionale (PUN) susţine că prin nefericitul articol din Constituţie care stabileşte neutralitatea ţării, R.Moldova s-ar fi aşezat singură într-o zonă gri.

”Republica Moldova s-a aşezat singură şi prin opţiunile spectrului politic, prin opţiunile populaţiei şi prin propria-i Constituţie într-o zonă gri. În această regiune nu poţi să fii stat neutru.”, a declarat Băsescu într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, precizând că nu există niciun stat în lume care ar fi recunoscut neutralitatea RM.

În context, fostul preşedinte al României notează că Ucraina, Republica Moldova şi Belarusul nu pot rămâne state neutre fiindcă există o luptă – Federaţia Rusă o dă cu tancurile şi cu echipamentele pe care le are în Transnistria şi cu ameninţarea oricând posibilă, iar Bruxelles-ul, Uniunea Europeană luptă pentru R. Moldova cu bani şi programe.

”Cea mai mare problemă de securitate o ridică Ucraina. În egală măsură însă ne interesează Moldova din multe alte motive, nu numai din cauza îngheţatului conflict transnistrean. În Transnistria încă sunt 21 de mii de tone de armament al armatei Federaţiei Ruse, la Tiraspol este un guvern nerecunoscut de nimeni şi care poate deveni oricând extrem de agresiv, mai ales dacă va fi sprijinit de resurse militare ale Federaţiei Ruse”, a adăugat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte român a avertizat clasa politică de la Chişinău să nu încerce să ”vândă” populaţiei ”himere”. Aşa-zişii pro-europeni promit o intrare a R. Moldova în Uniunea Europeană, ceea ce ar fi o minciună. Realist ar fi ca RM să-şi vadă drumul spre Europa printr-o unire cu România, unica soluţie de securitate, perspectivă de creştere economică şi implicit a nivelului de trai al populaţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe