Încearcă ceva diferit! Biscuiţii dulci sau picanţi

Mâncatul ar trebui să fie plăcut şi eventualul proces de preparare, distractiv. Următoarea reţetă, combinată cu un ceai savuros, poate deveni o veritabilă gustare între mese.
Biscuiţi cu seminţe (Epoch Times)
Luciana Marsu
23.03.2015

Mâncatul ar trebui să fie plăcut, iar procesul de preparare, distractiv. Biscuiţii din această reţetă, alături de un ceai savuros, pot deveni o veritabilă gustare între mese, putând fi făcuţi atât dulci cât şi picanţi.

Ingrediente:

5 linguri de faină de hrişcă, 6 linguri de făină de orez integral, 2 linguri de tărâţe de psylium, 5-6 linguri de nucă măcinată, 4 linguri de seminţe de in, 2 linguri de seminţe de mac, 3 linguri de seminţe de susan, 10-12 curmale tăiate mărunt, 1 sfert de linguriţă de sare, jumătate de vârf de cuţit de cuişoare măcinate, 3-4 linguri de ulei şi jumătate de linguriţă de scorţişoară.

Modul de preparare:

Se amestecă ingredientele într-un castron şi se adaugă apă până la omogenizare. Se preîncălzeşte cuptorul, se pregăteşte o tavă pe care se pune o foaie de pergament care să depăşească marginile. Se întinde compoziţia de mai sus cu o furculiţă, înainte ca apa adăugată să fie absorbită total în compoziţie făcând-o să devină uscată.

Se netezeşte cu o paletă şi se taie în bucăţi la o mărime dorită - chiar şi de mărimea unei porţii de plăcintă, dar şi mini triunghiuri. Se taie tot cu paleta nu cu cuţitul, pentru a nu tăia hârtia de pergament şi a zgâria tava. Se încălzeşte cuptorul la aproximativ 160 grade. După cca. 30 minute tava va fi întoarsă şi se mai ţine la cuptor pentru încă 10-15 minute. Se scoate tava din cuptor şi biscuiţii se pot servi după ce se răcesc puţin.

Se pot păstra la frigider chiar şi 1-2 săptămâni. Pentru varianta picantă, se pune cantitate dublă de sare şi pudră de chilly, în loc de curmale, scorţişoară, cuişoare.

Articol preluat de pe somecookingsweet.wordpress.com.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor